Recept: Herfstige ovenschotel

Koken met het seizoen herfst

De herfst is het seizoen van aardse smaken, warmer eten en oogsttijd voor heel veel groenten die de zomer hebben kunnen rijpen. Typische seizoensproducten in de herfst zijn pompoen, pastinaak, paddestoelen, bieten. In dit recept kun je al wat seizoensproducten gebruiken, je maakt namelijk je eigen mix.

Op de blog staan ook nog wat andere herfstrecepten, namelijk deze heerlijke paddenstoelenstoof en deze uitgebreide blog met tips voor de herfst én een heerlijk pompoensoep recept.

Andere heerlijke groenterijke ovenschotels

Is het toch niet helemaal jouw recept? Er staan nog meer ovenschotels op mijn blog, zoals deze heerlijke zoete groenten ovenschotel, deze lekkere groentenlasagne en dit Italiaans vegetarische recept voor Melanzane Parmigiano.

Wil je meer herfstrecepten?! Bekijk dan de online kookcursus Koken met de Herfst eens. Hier zit ook een thema stoof- en ovenschotels in met 12 heerlijke recepten, samen met de receptenbundels soepen, herfstgroenten en herfst traktaties.

Herfstige Ovenschotel

Met dit overheerlijke herfstrecept kun je eindeloos variëren! In de instructievideo leg ik stap voor stap uit hoe je dit recept moet maken, gebruik je de video? Maak dan vooraf de stappen 1 t/m 5 en de rest wordt in de video uitgelegd. Zet je laptop of telefoon in de keuken neer en kook live mee.
Aantal porties | 2 personen
5 van 1 stem

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • 2 kookpannen (groot en klein)
  • Bakpan
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij,wortelpeterselie)
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 appel
  • 2 uien

Voor het 'gehakt'

  • 350 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ei
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook

Voor het mengsel

  • 250 ml room of plantaardige room
  • 3 eieren
  • 2 bouillonblokjes (gistvrij)
  • 1 tl foelie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper & zout

Instructies
 

  •  Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
  • Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur en laat dan afkoelen
  •  Meng alle ingredienten voor het gehakt goed door elkaar
  •  Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toeen roer door
  • Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
  • Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
  • Klop de eieren door het roommengsel en giet nu het roommengsel over de schotel
  • Bestrooi de schaal met geraspte kaas
  • Gaar in de oven voor 25-30 minuten

Video

  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Reacties (3)

    Laat een antwoord achter aan Maarten Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Vast een voorproefje?