Recept: Bananencake

Melanzane Parmigiano is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten, minder bekend dan de lasagne maar minstens net zo lekker. In de Italiaanse keuken wordt heel puur gekookt, maar over het algemeen wel veel pasta gegeten. Deze heerlijke vegetarisch koolhydraatbeperkte schotel is een recept voor elke dag!

Vorig jaar maakte ik ook een uitlegvideo voor dit recept, in de groep Healthy Cooking @ home.

Andere heerlijke groenterijke ovenschotels

Is het toch niet helemaal jouw recept? Er staan nog meer ovenschotels op mijn blog, zoals deze heerlijke herfstschotel, deze lekkere zoete groenten ovenschotel en dit recept voor groente lasagne. En ook in de online kookcursus Koken met het seizoen Herfst zitten heel veel lekkere stoof- en ovenschotels.

Melanzane Parmigiano

Wil je de video kijken over dit recept? Ga dan naar de Facebook groep Healthy Cooking @ home
Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Oven
  • 2 pannen
  • Ovenschaal + bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine
  • 3 á 4 el kokosmeel
  • 1 groot ei
  • flinke scheut spa rood
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • kokosolie, ossenwit of ghee om in te frituren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram verse tomaten
  • 50-70 gram parmezaan of grana padano
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 scheut rode wijn (optioneel)
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el zoetstof (naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de ui en knoflook fijn, en de tomaten in blokjes
  • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik
  • Maak een beslag van meel, ei, spa rood, zout en paprikapoeder. Dikte pannekoekenbeslag
  • Rasp de kaas
  • Maak bakpapier nat, sla uit, en bedek de ovenschaal met bakpapier
  • Verwarm een pan met een flinke laag olie, of verwarm de frituur, op hoog vuur
  • Zet een pan op voor de saus met een beetje vet
  • Fruit de ui en de knoflook, voeg nu de tomaten toe, laat pruttelen op laag vuur
  • Voeg nu rode wijn (azijn), kruiden en peper & zout toe
  • Laat pruttelen tot het een mooie grove tomatensaus is
  • Haal de aubergineplakken door het beslag heen en laat in de pan met olie zakken, bak tot de buitenlaag goudbruin is (circa 1 min per kant)
  • Je maakt nu laagjes in de ovenschaal: aubergineplakken, tomatensaus, mozzarella, parmezaan. Herhaal tot je aubergine op is en bedek de bovenlaag met parmezaan
  • Zet in de oven voor 25 minuten
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

Bekijk nog meer blogs en recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Aanvullend verzekerd via CZ?

Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

meer over CZ

Gratis minicursus!

Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

Ik wil die gratis minicursus!