Skip to main content

Over Iris

Iedereen vanuit een holistische visie optimaal gezond

Ik ben healthy chef, kookdocent en holistische gezondheidscoach. GreenTwist is ontstaan vanuit liefde voor koken en eten, én een passie om mensen te leren over gezondheid. Het is de missie van GreenTwist om jou vanuit een holistische visie en gezonde voeding, optimale gezondheid te laten ervaren.

Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten. Holistisch is het zien van de mens als één geheel, delen van onszelf die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: body, mind & spirit in balans.

Achtergrond

Mijn interesse voor voeding komt voort uit het zien veranderen van het voedingslandschap om ons heen, naar steeds verder bewerkte producten en de toename van mensen met gezondheidsproblemen. Het deed mij inzien dat het ook anders kan. Zelf heb ik heel lang rond gelopen met zware migraines, eczeem en andere vage klachten. Ik was niet ziek, maar ook zeker niet gezond te noemen. Op een dag was ik er klaar mee, en wilde ik ervaren hoe gezondheid nou voelde. Na een lange zoektocht heb ik dit gevonden en dit wens ik jou ook toe!

Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van voedingspatronen voor mensen met allergieën en diëten. De invloed die voeding kan hebben op je gezondheid intrigeert me, dit is ook gelijk mijn motivatie voor de GreenTwist Cooking School. Via een online leeromgeving en verdiepende (offline) events kan ik voedingspatronen onderzoeken en jou helpen om je optimale gezondheid te vinden

Mijn stijl van koken?

Puur natuur en groenten in de hoofdrol! Waar we heel veel verschillende opvattingen hebben over voeding zijn we het qua gezond eten met elkaar over 1 ding eens; zoveel mogelijk groenten eten in alle kleuren, geuren, soorten en maten. Daarbinnen zie je enige variatie, wel of geen fruit, wel of geen dierlijke producten, wel of geen koolhydraten. De rode draad is; eten uit de natuur. Het is dus heel belangrijk voor onze gezondheid om weg te bewegen van bewerkte producten, vooral geraffineerde suiker en geraffineerde koolhydraten

Ik reis graag en vooral naar Azië, vandaar dat veel van mijn gerechten ook geïnspireerd zijn door de Aziatische keukens. Ik hou van experimenteren, om smaken en ingrediënten op een nieuwe manier te combineren tot een mooi gerecht. Als kok voel ik me een beetje een moderne heks, een beetje van dit, een beetje van dat, en poef, daar is die heerlijke smaakbalans. Magie is het!

Voeding die past bij jou

Ik heb ontzettend veel verschillende voedingspatronen uitgeprobeerd, onder het motto ‘practice what you preach’. Als ik iets wil uitdragen vind ik het heel belangrijk om te weten wat het is en wat het met je doet. Ik heb een tijd vegan gegeten, een jaar of vijf vegetarisch, enkele jaren paleo, drie jaar strikt ketogeen en inmiddels een balans met koolhydraatbeperkt, richting paleo. Omdat vrijwel alle koolhydraat beperkende voedingspatronen glutenvrij en suikervrij zijn, heb ik misschien nog wel het langste gluten- en suikervrij gegeten.

Het is zo enorm belangrijk om te kijken wat bij jou past! Er is geen pasklare manier van eten die voor iedereen werkt, waar sommige mensen het enorm goed doen op vegan, kan dit voor een ander helemaal niet werken. Mijn kookschool nodigt je uit om op onderzoek te gaan, naar een voedingspatroon die klopt voor jou.

Optimale Gezondheid, binnen jouw eigen grenzen de ideale balans te vinden, om gezonder en gelukkiger door jouw leven te gaan.

Anderen over GreenTwist

 • Jan van Overveld
  Hartpatienten Nederland

  “Vanuit mijn werk voor Hartpatiënten Nederland had ik het voorrecht de online cursussen kritisch te mogen beoordelen en dat heb ik bijzonder serieus gedaan. Ik vind het een fantastisch initiatief van Iris en ik hoop dat velen hun voordeel ermee doen. De investering is voor iedereen mogelijk en het is een investering in je eigen gezondheid. Als je deze lessen in praktijk brengt, krijg je veel meer grip op je gezondheid en dus ook op je medicatie. Je zult je veel beter gaan voelen, meer energie krijgen. Je, bij wijze van spreken, tien jaar jonger voelen. En ik kan het weten: ik spreek uit eigen ervaring”

 • Mirjam
  deed mee aan online kookcursussen en kookworkshops

  Wat een geweldige online cursussen, je leert hele leuke en gezonde nieuwe recepten klaarmaken. Zoveel heerlijke gezonde recepten ingedeeld in verschillende rubrieken. Dank je wel voor die geweldige cursussen.

 • Henny
  deed mee aan online kooklessen

  In de online kooklessen van Iris heb ik veel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Ze legde alles heel goed uit en vertelde er leuke leerzame dingen omheen. Het was fantastisch, complimenten!

 • Frances
  deed mee aan online kooklessen

  Leuke en gevarieerde kooklessen. Duidelijk instructies (met vervangende tips voor ingrediënten) én enthousiast gegeven door Iris!

 • Mike en Gretta
  Leefbewust Nederland

  Het is iedere keer weer een genot om met Iris samen te werken. Niet alleen omdat ze heerlijke en gezonde gerechten bereidt die perfect aansluiten bij de aard van onze retraites, maar ook omdat ze veel kennis en ervaring met zich meebrengt op het gebied van holistische voeding en gezondheid. De manier waarop ze passievol in contact gaat met onze klanten is wat ons betreft het kersje op de taart. Daarom kunnen wij niet anders dan uitkijken naar onze volgende samenwerking!

 • Desiree
  deed mee aan een kookcursus

  Iris heeft me geleerd op een gemakkelijke manier diverse lekkere en gezonde gerechten te maken, die ook nog eens aan mijn dieet voldoen. Sinds de cursus vind ik koken steeds leuker! Het samen met een groep koken was ook erg gezellig!

 • Dennis
  deed mee aan een kookworkshop

  Super kookworkshop gehad! Iris heeft enorm veel kennis van voeding en wat het allemaal doet met je lichaam. Veel geleerd en bovenal een aantal heerlijke gerechten bereid, aanrader voor iedereen!

 • Yvonne
  deed mee aan online kooklessen

  Iris geeft duidelijke instructies, ik ervaar het als leuk om mee te doen. En leer elke keer weer iets nieuws te maken met voor mij soms bijzondere ingrediënten.

 • Rixt Strikwerda
  The Art of You
  Yes! 💚 GreenTwist Cooking van Iris is een echte aanrader. Iris is heel tof om in de retreat als daadkrachtige stevig aanpakkende “chef du cuisine” te hebben. Iris schakelt snel en is gezellig. Ze heeft in de retreat van The Art of You Ayuvedisch gekookt. Lichtverteerbaar, smaakvol en precies juiste hoeveelheden. Waardoor we met een niet te volle maag weer heerlijk lichaamsgericht aan de slag konden. Green twist voor als je t nog niet wist: a good taste and no waste.😋🍀🌳
 • Marieke
  deed mee aan een online kookworkshop

  Nog bedankt voor de leuke workshop. De recepten waren heerlijk en zo leuk om te zien dat je van alles gelijk kunt maken en ingrediënten kan delen. Dat ga ik zeker nog eens doen!

 • Tom
  deed mee aan een online kookcursus

  Iris heeft heel veel kennis omtrent gezondheid, voeding en koken en draagt echt bij aan een beter bestaan voor de mens. Haar online kookcursussen zitten bomvol met nuttige informatie, gidsen en video’s. Wil je meer gezondheid ervaren? Dan is dit zeker een aanrader. Ook op Social Media is ze dagelijks actief en deelt ze waardevolle informatie.

 • Ellen
  boekte een catering
  Positief: Communicatie, Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde
  Wat een heerlijke maaltijd die naast super vers, en smaakvol was ook nog eens prachtig eruit zag
  Healthy Chef | Iris Heuer