Recept: Loaded Pumpkin

Dit recept is echt ultieme comfortfood! En een hele leuke variatie voor als je een keer wat anders wil met pompoen dan een standaardrecept. Je kan het gerecht zo eten als hoofdmaaltijd of als bijgerecht bij iets anders.

Het recept is koolhydraatarm. Wil je dit recept maken met zoete aardappel? Dat is ook een absolute topcombinatie.

Nog meer herfst en pompoen recepten?

Op de blog staan nog een aantal heerlijke herfstrecepten. Bijvoorbeeld geroosterde pompoen-courgettesoep, een Herfstige ovenschotel of deze paddenstoelenstoof

Nog veel meer koken met het seizoen? Bekijk dan de online kookcursus Koken met de Herfst eens. Hier zit ook een thema stoof- en ovenschotels in met 12 heerlijke recepten, samen met de receptenbundels soepen, herfstgroenten en herfst traktaties.

Loaded Pumpkin

Ultieme comfortfood dit gerechtje! Zo los te eten of als bijgerecht.
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram pompoen
  • 6 witte uien
  • 200 gram feta
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl chilipoeder of vlokken (meer of minder naar smaak)
  • 2 tl komijnpoeder
  • milde olijfolie
  • peper & zout

voor de yoghurt munt mayo

  • 100 ml mayonaise
  • 100 ml yoghurt (eventueel plantaardig)
  • 50 gram munt
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in blokjes
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Verdeel de pompoen over een ovenschaal, met de paprikapoeder, chili, peper & zout
  • Voeg nu olijfolie toe en meng, zorg dat er een dun laagje olie op de pompoen zit, maar er geen olie in de ovenschaal blijft liggen
  • Rooster de pompoen voor ongeveer 20 minuten
  • Snipper de uitjes in halve ringen en stoof de uitjes in een pannetje tot ze zacht zijn met komijnpoeder en peper
  • Brokkel de feta
  • Maak de yoghurt munt mayo: hak de munt, meng met mayo en yoghurt en breng op smaak met peper & zout
  • Verdeel de uitjes en feta over de pompoen en zet nog circa 5 minuten in de oven
  • Serveer de loaded pumpkin met de saus en eventueel de dukkah

Notities

Lekker met dukkah (zie recept hieronder) of met gehakte nootjes
TIP: Probeer ook eens met zoete aardappel

Dukkah

Een Libanese noten-kruiden mix die je kan gebruiken om gerechten op smaak te brengen of af te garneren. Groter te maken en eindeloos te bewaren. Breng ook variatie aan door andere noten te gebruiken.
Aantal porties | 250 gram dukkah

Ingrediënten
  

  • 150 gram ongezouten pinda's (of andere noten zoals hazelnoot en amandel)
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder of vlokken (meer of minder naar smaak)
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • peper & zout
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!