Recept: Paddenstoelenstoof
Paddenstoelenstoof
Aantal porties | 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram gemengde paddestoelen (ik gebruikte oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen)
- 500 ml plantaardige melk
- 100 gram geitenkaas
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el (Gulnur's) Mediterrane kruidenmix
- 2 el bouillonpoeder (bijvoorbeeld biotoday)
- 6 pruimen (vers)
- 2 el maizena, xantana of ander bindmiddel
- 1 el citroensap
- handje noten
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn, de pruimen in stukjes
- Scheur of snijd de paddestoelen grof
- Brokkel de geitenkaas
- Verwarm een stoofpan, wok of braadpan met een beetje olie of vet
- Fruit de ui en de knoflook aan
- Voeg de paddestoelen toe en bak 2-3 minuten aan
- Voeg nu de plantaardige melk, bouillon, de kruiden en ⅔ van de geitenkaas toe
- Laat op laag vuur 8 minuten pruttelen
- Maak het bindmiddel aan met wat water en voeg toe, roer goed door
- Voeg nu de pruimen toe en laat nogmaals even doorpruttelen
- Breng op smaak met wat citroensap, peper & zout
- Serveer met wat van de achtergehouden geitenkaas en gehakte noten
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Geef een reactie