Recept: Thaise Koekjes

thaise koekjes

Thaise koekjes zijn echt een favoriet! Ze zijn lekker eenvoudig te maken, en ook Ge-wel-dig als voorgerecht, borrelhap of voor tijdens de lunch.

Het is een recept met vis of vlees, ik heb zelf gekozen voor kipgehakt, maar er zijn vele varianten mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kabeljauwfilet of zalm, ook zeker een aanrader! Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Ook dat kan, gebruik dan een extra ei en tofu of paddenstoelen.

Ik kan zo ontzettend genieten van deze. Heb jij al eens Thaise koekjes gemaakt?

Knapperige Thaise koekjes

Het aantal personen is afhankelijk van of je een hapje maakt voor ergens bij, of een voorgerecht. Allebei kan, en allebei is het superlekker!

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipgehakt (of dus garnalen, witvis of tofu)
  • 120 gram geroosterde pinda's
  • 40 gram amandelmeel of glutenvrije bloem
  • 1 ei
  • 1 el rode curry pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 tl Greensweet brown (of palm / kokosbloesemsuiker)
  • 2 el (suikervrij) chilisaus
  • 1 el visssaus
  • handje verse koriander
  • 1 el limoensap

Instructies
 

  • Los de zoet in de vissaus op
  • Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander
  • Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn
  • Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik
  • Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast
  • Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn
  • Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier
  • Serveer met een beetje chilisaus of een andere saus naar keuze

Notities

TIP: Hieronder een recept voor mangosalsa, erug lekker hierbij!

Mangosalsa

Aantal porties | 8 porties

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe mango's of 400 gram mangoblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 1 bosje munt
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Snijd alle ingredienten fijn, voeg toe aan een kookpan op laag vuur, laat pruttelen tot de mango uit elkaar begint te vallen
  • Laat afkoelen en serveer koud
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Vast een voorproefje?