Recept: Courgettecarpaccio

Afgelopen week maakte ik in het webinar in samenwerking met Hartpatiënten Nederland dit heerlijke recept voor courgettecarpaccio en toen dacht ik: laat ik dit eenvoudige en superlekkere recept ook even met jullie delen! De replay van het leerzame webinar over het koken met seizoensproducten en leven met de seizoenen kun je vinden op het YouTube kanaal van Hartpatiënten.

Het recept is vegetarisch, glutenvrij én koolhydraatarm en doet het prima als een voorgerecht.

Het seizoen voor courgette begint officieel pas in Juni en duurt best lang, tot zeker November. Vanaf Februari kun je wel al courgette uit Nederland goed verkrijgen. Vanwege de heerlijk frisse smaken en de toevoeging van waterkers is dit toch een echt lente recept. Ik hoop dat je er van gaat genieten! Het recept is afkomstig uit de cursussen Koken met het seizoen Lente en nu ook in de nieuwe online kookcursus Vegetarisch seizoen Lente. In deze cursussen kun je nog veel meer inspiratie en lekkere en gezonde recepten vinden voor de lente, inclusief heel veel tips voor een heerlijk lente seizoen.

Courgettecarpaccio met waterkers

Aantal porties | 2 personen
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 50 gram waterkers (of rucola, als je niet aan waterkers kan komen)
  • 50 gram feta of geitenkaas
  • handje kleine tomaatjes
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 30 ml olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1 tl tijm
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de courgette in plakken (niet te dun, zie ook foto)
  • Maak een dressing van ½ sinaasappel, 1 tl honing een scheut olijfolie, tijm, peper & zout
  • Meng de courgetteplakken met deze dressing
  • Verwarm een (grill)pan en grill de courgetteplakken 2-3 minuten, laat afkoelen
  • Meng de waterkers met ½ sinaasappel, 1 tl honing en een scheut olijfolie
  • Verdeel de courgetteplakken over het bord, giet hier nog wat van de tijmdressing overheen
  • Brokkel de feta/geitenkaas over de carpaccio, maak af met de tomaatjes en aangemaakte waterkers
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Vast een voorproefje?