Skip to main content

Recept: Zomerse groentelasagne

Veel van mijn bedrijfsactiviteiten bestaan op dit moment uit het cateren van retreats. Aangezien ik hier heel veel creativiteit in kwijt kan, doordat mijn klanten me vaak ‘carte blanche’ geven, ontstaan er heel vaak recepten op een retreat.

Dat gaat ongeveer zo: hmm… ik heb hier de mooie seizoensproducten prei en courgette, wat zullen we hier eens van maken?! Het werdt een frisse lasagne die helemaal is afgestemd op het zomer seizoen door de toevoeging van appel en citroen lekker fris!

Een heerlijk vegetarisch & koolhydraatbeperkt recept, mét, door de toevoeging van de cottage cheese, lekker veel plantaardige eiwitten.

Nog meer zomerse recepten?

Ik heb diverse zomerse recepten op mijn blog staan, zoals deze courgettecarpaccio, deze salade zoetzure gamba of toch de arabische quinoasalade en dit healthy pad thai recept is ook een heerlijke optie voor de zomer!

Ga je liever voor de ‘klassieke groentelasagne’, dan kun je die hier vinden.

Zomerse groenten lasagne

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 3 prei
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 200 ml cottage cheese
  • 1 el mosterd
  • 2 el dille (gedroogd)
  • 1 citroen (rasp & sap)
  • 200 gram geraspte kaas
  • 100 gram feta
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de prei in ringen, de ui in halve ringen en de appel in plakjes
  • Bak de prei en ui aan in de pan met een beetje olie
  • Na 3-4 minuten als de prei en ui zachter worden voeg je de appel toe
  • Bak 1-2 minuten mee, voeg nu de cottage cheese, citroen rasp & sap, mosterd, dille en peper & zout naar smaak toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd dunne plakken van de courgette om de "lasagne bladen" te maken (zie foto)
  • Maak de lasagne op in 3 lagen, eerst courgette goed over de bodem verdelen, de prei saus erop, dan de courgette etc.
  • Verdeel de kaas & feta over de bovenste laag
  • Gaar in de oven voor circa 25 minuten (totdat de kaas mooi goudbruin is)
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!