Skip to main content

Recept: Banana Pancakes

Voor de ontbijters onder ons blijft het lastig om een lekker, makkelijk en gezond ontbijtje te maken. Daarom vandaag een recept om je daarmee te helpen.

Deze basis pannenkoeken zijn American style gemaakt, door de toevoeging van psyliumpoeder worden ze wat dikker en luchtiger. Je kan ze volledig op jouw manier afmaken, top met homemade granola, opgeklopte slagroom,  yoghurt, chocolade, vers fruit en een lekkere siroop (bijvoorbeeld ahornsiroop of één van de Greensweet syrups).

Om dit recept met Greensweet te maken ga je naar hun webshop. Met de kortingscode Greentwist ontvang jij 20% korting.

Nog meer recepten?

Heb je liever een hartig ontbijtje? Ga dan naar dit lekkere shakshuka recept. Liever een bananencake dan een pannenkoek? Daar heb ik de oplossing voor. En voor nog meer gezonde ontbijtinspiratie kijk eens naar de online cursus Vegetarisch Koken.

Fit met je Familie

Bananenpannenkoeken

Aantal porties | 6 kleine pannekoekjes

Ingrediënten
  

  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 bananen (rijp of overrijp.. zeg maar klaar om weg te gooien, gebruik ze dan voor dit recept)
  • 60 gram meel of bloem (bijv boekweit, quinoa, kokos, speltbloem)
  • 1 tl gebroken lijnzaad of psyliumpoeder
  • 1 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
  • 1/2 tl zout

Instructies
 

  • Pureer de melk met de bananen en zoetstof
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak een glad beslag
  • Laat even 5 minuten trekken zodat het lijnzaad/psylium gaat binden
  • Verwarm een laagje olie of vet in een goede anti aanbak pan
  • Maak een testertje: een klein beetje beslag in de pan. Komen er veel belletjes door de pannenkoek heen? Dan is het mengsel te vochtig en voeg je wat meel of bloem toe. Is het mengsel te droog dan lopen ze niet mooi uit en krijg je geen mooie pannenkoekjes en voeg je wat extra vocht toe.
  • Zet het vuur laag en bak 3 kleine pannenkoekjes in 1 pan Laat bakken zonder de pan te bewegen.
  • Als de bovenkant gestold is draai je de pannenkoek om, bak nog 1-2 minuten aan
  • Laat afkoelen en herhaal tot je mengsel op is
  • Dit kan je van tevoren maken en 5 dagen bewaren in de koeling tussen 2 borden. Eventueel voor het opeten verwarmen.
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Comments (1)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!