Skip to main content

Recept: Oosterse Roerbakschotel

Voelen jullie het ook? Die heerlijke lente kriebels? De lente is officieel begonnen en daar mogen we best even bewust van zijn. Ook al ligt er nu wat sneeuw zijn de lente kriebels toch heel erg aanwezig bij mij. Ik voel het in alles!

De lente is de tijd waarin we ons openen, groeien, bloeien en er weer nieuwe dingen mogen ontstaan. Dit merk ik dan aan dat ik zin heb om te creëren, mooie nieuwe dingen te maken met enorm veel waarde voor jullie. Daarom begin ik vast met een heerlijk recept voor oosterse roerbakschotel met groene asperges.

Nog meer lente recepten?

Dan kun je heerlijk genieten van de online kookcursussen Koken met het Seizoen Lente en Vegetarisch Koken Lente. En ook op de blog vindt je nog meer heerlijke recepten, zoals deze oosterse lente salade, en een frisse courgettecarpaccio, of toch de Arabische quinoasalade. En wat dacht je er van om met Pasen deze heerlijke scones op tafel te zetten?

Roerbakschotel met groene asperges

Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • wokpan

Ingrediënten
  

  • 1 bosje groene asperges (zo dik mogelijke!)
  • 50 gram taugé
  • 3 stengels bosui
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • 2 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 el currypasta (naar wens)
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el limoensap (naar smaak)
  • 1 tl zoetstof (naar smaak)
  • 2 grote eieren
  • scheutje room
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken van de groene asperges, zodat je een soort dikke noedels krijgt
  • Snijd de bosui en rode peper in ringen. Hak de knoflook, gember en cashewnoten fijn
  • Klop de eieren op met een scheutje room of kokosroom, peper & zout. Bak een omeletje hiervan.
  • Snijd de omelet in dunne reepjes
  • Zet de wok op hoog vuur, bak de ui, peper en knoflook aan.
  • Voeg de asperges toe en bak 3-4 min aan
  • Voeg nu de currypasta en kokosmelk toe, roer goed door.
  • Draai het vuur laag, voeg nu de taugé, bosui en omeletreepjes toe
  • Breng op smaak met zout, zoet, zuur en serveer met gehakte cashews
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!