Recept: Groentenlasagne

Een heerlijk recept voor een glutenvrije groentenlasagne, om heerlijk gezond van te genieten! Ook een superrecept om vooruit te maken en voor meerdere dagen te koken.

Wil je dit recept koolhydraatarm maken? Dat kan! Vervang het boekweitmeel door amandel of kokosmeel en laat het winterpeentje weg.

Andere heerlijke groenterijke ovenschotels

Is het toch niet helemaal jouw recept? Er staan nog meer ovenschotels op mijn blog, zoals deze heerlijke herfstschotel, deze lekkere zoete groenten ovenschotel en dit Italiaans vegetarische recept voor Melanzane Parmigiano. En ook in de online kookcursus Koken met het seizoen Herfst zitten heel veel lekkere stoof- en ovenschotels.

Groentenlasagne

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 courgette (middelgroot)
  • 200 gram geraspte kaas + evt extra (of 100 gram edelgist voor lactosevrij)

Voor de tomatensaus

  • 500 gram vegetarisch- of runder- gehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 250 gram paddestoelen
  • 1 rode paprika
  • 4 stengels bleekselderij
  • 650 gram passata di pomodori (of een gelijke hoeveelheid verse tomaten)
  • 2 bouillonblokjes of el bouillonpoeder
  • 2 el tijm
  • 2 el italiaanse kruiden
  • peper & zout

Voor de bechamelsaus

  • 500 ml plantaardige melk
  • 50 gram boekweitmeel (of een andere bloem/meelsoort)
  • 50 gram geraspte kaas (of edelgist voor lactosevrij)
  • 2 tl foelie of nootmuskaat
  • peper & zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd/hak de ui en de knoflook fijn
  • Snijd de winterpeen, paprika, bleekselderij en champignons in kleine stukjes
  • Verwarm een grote pan met wat milde olijfolie
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten aan, tot ze glazig worden
  • Voeg nu het gehakt met flink wat peper & zout toe, bak circa 5-6 minuten aan
  • Voeg dan de winterpeen, paprika en bleekselderij toe en laat weer 5-6 minuten aanbakken
  • Voeg nu de champiignons, passata, bouillonpoeder en de kruiden toe. Laat 30 minuten doorpruttelen op laag vuur
  • Meng de plantaardige melk, boekweitmeel, kaas en foelie in een pan en verwarm tot het begint te binden. Voeg eventueel nog extra meel toe voor een mooie dikke bechamelsaus
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de courgetteplakken: snijd in de lengte 1 dunne plak eraf, leg de courgette op deze platte kant, en snijd schuin dunne plakken af zoals op de foto te zien
  • Bouw nu de lasagna op: begin met een laag courgetteplakken
  • Voeg nu een laag tomatensaus en een laag bechamel toe
  • Herhaal 3 á 4 keer en bestrooi de bovenste laag ruim met geraspte kaas
  • Schuif de lasagne in de oven voor 30-45 minuten en eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Bekijk nog meer blogs en recepten!

Aanvullend verzekerd via CZ?

Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

meer over CZ

Vast een voorproefje?