Skip to main content

Recept: Keto broodjes

Ik heb al een tijdje geleden het recept beloofd voor keto broodjes, bij deze! Deze heerlijke vezelbroodjes zijn het perfecte alternatief voor je gewone boterham, makkelijk te maken én in te vriezen. Ze hebben ongeveer 4,5 gram koolhydraten per 100 gram (afhankelijk van je kokosmeel). Ze zijn koolhydraatarm, maar ook superlekker als glutenvrij brood!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Maak je eigen keto broodje

Je kunt ze natuurlijk geheel naar eigen inzicht beleggen, bijvoorbeeld zalm, ei en avocado. Een andere lekkere combi is kaas, tomatensalsa en hummus, of kies voor geitenkaas, rauwe ham en walnotenpesto. Op de foto gebruik ik de broodjes als basis voor een hamburger met guacamole, je kan er dus alle kanten mee op!⠀⠀⠀⠀

Nog meer koolhydraatarm koken?

Op de blog staan een aantal heerlijke keto en koolhydraatarme recepten, zoals deze courgettecarpaccio, het recept voor vegetarische (keto) groenteshoarma en de heerlijkste groentenlasagne .

Wil je nog meer koolhydraatarme recepten én een stap voor stap uitleg hoe je koolhydraatarm kan koken voor jezelf? Bekijk dan de cursus Koolhydraatarm Koken eens.

⠀⠀⠀⠀

Keto broodjes

Ingrediënten
  

  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram psyliumvezel of poeder
  • 60 gram kokosmeel
  • 75 gram gebroken lijnzaad of lijnzaadmeel
  • 2 tl appelazijn
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 6 grote eiwitten (tip: maak mayo van de dooiers!)
  • 2 grote eieren
  • 480 ml kokend water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en weeg alle ingredienten van de broodjes zorgvuldig af. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • Meng alle droge ingredienten goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de natte ingredienten toe tot er een dik deeg vormt.
  • Voeg nu het kokend water toe en blijf stevig mixen terwijl je dit doet.
  • Je beslag is nu klaar, draai 10 balletjes van het deeg en leg ze op een ovenplaat met voldoende ruimte er tussen.
  • Je kan eventueel nog wat zaadjes of pitten op de broodjes strooien. Bak de broodjes voor 45-50 minuten goudbruin.

  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!

    Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!