Recept Vegetarische Groenteshoarma

In de groep Healthy Cooking @ hoe stelde ik de vraag: wat voor recept willen jullie voor een live cooking? Het antwoord was overduidelijk: vegetarisch koolhydraatarm. U vraagt, wij draaien, dus kookte ik live met dit heerlijke recept voor groenteshoarma. Vrij van allergenen, koolhydraatarm proof en overheerlijk! Wat wil je nog meer? Hierbij het recept met de instructievideo.

Groenteshoarma

Aantal porties | 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 medium knolselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram taugé
  • 2 el shoarmakruiden (bijv euroma)
  • 2 bollen mozzarella (niet de goedkoopste, maar buffelmozzarella is ook weer niet nodig)
  • 100 ml (kokos)yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zoetstof (bijv honing of greensweet syrup)
  • handje verse kruiden naar eigen inzicht (bijvoorbeeld: koriander, peterselie, bieslook)
  • rauwkost naar eigen inzicht (bijvoorbeeld: tomaatjes, rauwe ui, komkommer, spinazie, avocado of sla)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 140 graden
  • Snijd de ui in halve ringen en hak of pers de knoflook
  • Snijd de rauwkost in stukjes en hak de verse kruiden fijn
  • Snijd de knolselderij in dunne plakjes (zie ook uitleg video)
  • Maak een mengsel van (ruim) milde olijfolie, citroensap, zoetstof, shoarmakruiden en de knoflook
  • Meng de knolselderij en uienringen hier doorheen zodat alles goed bedekt is met een laagje
  • Verdeel over een ovenschaal en laat 15-20 minuten op 140 graden garen
  • Je gaat nu de wrap maken, verwarm de mozzarella in eigen vocht in een pannetje op een heel klein vuurtje, zorg dat de mozzarella de rand niet raakt en het vocht niet te heet wordt
  • Draai de bollen 2x om, totdat ze in de kern warm zijn, giet goed af
  • Rol nu de warme bollen tussen 2 bakpapiertjes met een deegroller of ander gereedschap tot een wrap (let op dat je je niet verbrand aan de mozzarella)
  • Laat afkoelen
  • Schep alles daarna om, zet de oven op 180 graden en laat nog 15-20 minuten op hogere temperatuur garen
  • Maak nu de kruidenyoghurt door de yoghurt, verse kruiden, peper & zout te mengen (voeg eventueel nog wat knoflook naar wens/smaak toe)
  • Roer de laatste 5 min oventijd de helft van de taugé door de knolselderij
  • Maak het gerecht af zoals op de foto: vul de wrap met de shoarma, de andere helft taugé en de rauwkost, serveer met de kruidenyoghurt

Video

gezonde recepten, groenterijke recepten, koken met groente, koolhydraatarm, koolhydraatarme recepten, vegetarisch, vegetarisch koolhydraatarm, vegetarische recepten


Iris Heuer

Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept