Skip to main content

Recept: Keto cheesecake

Toen deze uitgebreide website er vorig jaar lente nog niet was, maakte ik met Pasen dit heerlijke taartje: een keto/koolhydraatarme cheesecake, en toen bedacht ik mij dat ik dit heerlijke recept daarna helemaal vergeten was om op mijn website te zetten! Dus bij deze, het recept voor een overheerlijke Keto Cheesecake. Het is dus ook een super taartje om met Pasen op tafel te zetten 

Koolhydraatarm gezoet

Ik maakte dit recept met de producten van GreenSweet Stevia, voor 20% korting in hun webshop voor de code Greentwist in.

Nog meer lente en paasrecepten?

Probeer dan eens de oosterse lente salade, of deze koolhydraatarme scones. In de lente cursussen zitten nog veel meer tips voor de paasdagen en nog meer heerlijke traktaties. Je kan kiezen uit de kookcursus Koken met de Lente en de kookcursus Vegetarisch Koken Lente.

Keto Cheesecake

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm
  • Oven
  • Mixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

voor 1 taartje van 20 cm

    Voor de bodem

    • 120 gram amandelmeel
    • 70 gram roomboter
    • 2 el GreenSweet Brown
    • 2 tl speculaaskruiden
    • 1 tl bakpoeder

    Voor de vulling

    • 200 ml cottage cheese
    • 250 ml griekse yoghurt
    • 100 gram avocadoblokjes
    • 2 eieren
    • 2 citroenen (rasp en sap)
    • 2 el GreenSweet Vanille (of extra vanille extract en meer zoetstof)
    • 4 el GreenSweet Icing
    • 1 tl vanille extract

    Garnering

    • rood fruit
    • eetbare bloemen

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Meng alle ingrediënten voor de bodem in de mixer tot 1 geheel
    • Gebruik bakpapier in de springvorm, probeer met stroken te werken zodat je geen vouwtjes in de vorm van de taart hebt
    • Spreid het mengsel voor de bodem uit en bak af in de oven voor 25 minuten
    • Meng alle ingrediënten voor de vulling met de keukenmachine door elkaar
    • Laat de taartbodem een beetje terug koelen en zet de oven op 140 graden
    • Giet nu de vulling erop
    • Bak in een oven van 140 graden voor 75 minuten, controleer goed in het midden of de vulling goed gestold is.
    • Zet eventueel een bakje water in de oven, of gebruik een stand met een beetje stoom, om breken van de vulling tegen te gaan.
    • Laat de taart helemaal afkoelen voor je die uit de springvorm haalt
    • Garneer met rood fruit, kruiden en eetbare bloemen

    • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

      Bekijk nog meer blogs en recepten!

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Rating recept




      Aanvullend verzekerd via CZ?

      Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

      meer over CZ

      Gratis minicursus!

      Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

      Ik wil die gratis minicursus!