Recept: Carrotcake
Deze overheerlijke carrotcake is de ideale manier om meer groenten te eten en tóch lekker te snoepen! De cake is glutenvrij (als je boekweit of amandelmeel gebruikt), lactosevrij en suikervrij, en je kan dit lekkere gerecht ook vegan maken. Je vervangt dan de eieren door een lijnzaadpapje en gebruikt kokosolie ipv roomboter. Geniet ervan!
Wil je korting op de het zoet van Greensweet? Voor 20% korting in hun webshop voor de code Greentwist in.
Nog meer zoete recepten?
Ik heb al veel heerlijke zoete recepten en baksels gemaakt, wat denk je van een heerlijke bananencake? Of toch de finger licking good aardbeien chocofudge? of pak echt uit met deze cheesecake.
Carrotcake
Ingrediënten
- 350 gram geraspte wortel
- 125 gram meel (spelt, boekweit of amandel) tip van mij: amandelmeel is lekker smeuig!
- 6 grote dadels
- 2 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Brown)
- 2 medium eieren
- ½ sinaasappel (rasp en sap)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl speculaaskruiden
voor het glazuur
- 60 ml santen (kokos creme)
- 30 ml kokosmelk (of een andere dikkere plantaardige melk)
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 tl vanillepoeder of extract
- 1 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Icing)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Maak de wortel en de dadels fijn in de mixer
- Meng de baking soda met een scheutje citroensap zodat het gaat schuimen
- Meng met de natte ingredienten door elkaar (wortel, dadels, sinaasappel, baking soda mix en eieren)
- Voeg nu het bakpoeder, speculaaskruiden en het meel toe
- Meng in de mixer tot het één geheel is
- Het mengsel moet smeuig zijn, maar niet nat. Is het te droog? Voeg nog een eitje toe. Is het te nat? Voeg nog een beetje meel toe
- Verdeel het mengsel over de vorm, gebruik vochtig bakpapier
- Bak de taart in 30-35 minuten gaar, controleer na 20 minuten even tussentijds
- Laat afkoelen
voor het glazuur
- Doe alle ingredienten in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten en mengen
- Zodra gemengd en glad haal je het mengsel van het vuur, voeg een klein scheutje water toe tot het een gladde textuur heeft
- Laat het glazuur een beetje afkoelen zodat het indikt
- Glaceer nu de cake, laat opstijven in de koelkast
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!
Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Geef een reactie