Recept Aardbeien Chocofugde

Vandaag vier ik mijn verjaardag! En net als vorig jaar geldt: wie jarig is trakteert! Dus trakteer ik jullie op dit heerlijke recept, mét video. Het recept is gezoet met GreenSweet Stevia, wil je hun zoetstoffen met korting bestellen? Ga naar hun website en voer de kortingscode Greentwist in voor 20% korting.

Dit té lekkere recept is een twist op gewone chocofudge, met stukjes aardbei en hazelnoot. Het recept is al om je vingers bij op te eten lekker, dus er staat voor 4 personen maar dit kan zomaar ineens met z’n 2en op zijn! Geniet van dit recept, dan ga ik lekker van mijn geboortedag genieten.

Aardbeien Chocofudge

Dit té lekkere recept is een twist op gewone chocofudge, met stukjes aardbei en hazelnoot. Het recept is al om je vingers bij op te eten lekker, dus er staat voor 4 personen maar dit kan zomaar ineens met z'n 2en op zijn. Ik gebruik 100% cacaomassa of 99% pure chocolade voor dit recept. Heb je 'gewone' pure chocolade, dit werkt ook, gebruik dan wel minder kokosolie en eventueel minder zoet.
Aantal porties | 4 personen
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 100 gram 100% cacaomassa of 99% pure chocolade
  • 30 gram kokosolie
  • 60 ml kokosmelk
  • 4 dadels
  • 3 el GreenSweet Sweet Choco
  • 1 el GreenSweet Sweet Vanille
  • 50 gram hazelnoten of amandelen
  • 50 gram verse aardbeien

Instructies
 

  • Zet een pan met een laagje water op en verwarm, zorg dat je een kom gebruikt die op je pan past voor au bain marie
  • Voeg de chocolade, kokosolie, kokosmelk en zoetstof toe aan een kom
  • Verwarm de kom op de pan met water, tot alles samengesmolten is, onder voortdurend roeren. Zorg dat het water de kom niet raakt en het water niet kookt.
  • Is alles gesmolten? Haal de kom direct van de pan af en laat een beetje afkoelen.
  • Maal de dadels fijn, hak de noten en snijd de aardbeien in stukjes
  • Spatel de dadels, noten en aardbeien door de (afgekoelde) chocolade
  • Giet in een vorm en laat afkoelen in de koelkast voor minimaal 1 uur

Video

glutenvrij, glutenvrij bakken, glutenvrije recepten, greensweet stevia, suikervrij, suikervrij bakken, suikervrij recept


Iris Heuer

Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

Reacties (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept