Ga terug
+ servings

Carrotcake

Aantal porties | 1 cakeblik

Ingrediënten
  

  • 360 gram geraspte wortel
  • 170 gram amandelmeel (je kan ook andere meelsoorten gebruiken, maar dit beïnvloed zowel de oventijd als de hoeveelheid meel die je moet toevoegen)
  • 6 grote medjoul dadels (of 12 kleine)
  • 2 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Brown)
  • 2 medium tot large eieren
  • ½ sinaasappel (rasp en sap)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl speculaaskruiden (optioneel)
  • stukje gember (optioneel)

voor het glazuur

  • 60 ml santen (kokos creme)
  • 30 ml kokosmelk (of een andere dikkere plantaardige melk)
  • ½ sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 tl vanillepoeder of extract
  • 1 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Icing)
  • scheut water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht
  • Maak de wortel en de dadels fijn in de mixer
  • Meng de baking soda met een scheutje citroensap zodat het gaat schuimen
  • Meng met de natte ingredienten door elkaar (wortel, dadels, sinaasappel rasp en sap, baking soda mix en eieren)
  • Voeg nu het bakpoeder, speculaaskruiden en het meel toe
  • Meng in de mixer tot het één geheel is
  • Het mengsel moet smeuig zijn, maar niet nat. Is het te droog? Voeg nog een eitje toe. Is het te nat? Voeg nog een beetje meel toe
  • Verdeel het mengsel over de vorm, gebruik vochtig bakpapier
  • Bak de taart in circa 35 minuten gaar, controleer na 20 minuten even tussentijds door een prikker erin te doen, deze moet er zo goed als droog uitkomen.
  • Oventijd kan variëren afhankelijk van je oven, door te voelen aan het deeg kun je merken of deze al gestold is
  • Laat afkoelen

voor het glazuur

  • Rasp de citroen en sinaasappel, let op dat je het wit niet mee raspt, dit wordt bitter. Knijp vervolgens de sap eruit
  • Doe alle ingredienten in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten en mengen
  • Zodra gemengd en glad haal je het mengsel van het vuur, voeg een klein scheutje water toe tot het een gladde textuur heeft
  • Laat het glazuur een beetje afkoelen zodat het indikt
  • Glaceer nu de cake, laat opstijven in de koelkast