Skip to main content

Recept: Bonte Boontjes

recept bonte boontjes

Deze heerlijke eenpansmaaltijd is het eerste diner recept in de groente challenge. Omdat we het jullie zo makkelijk mogelijk willen maken om de 300 gram groente per dag te eten, heeft dit recept maar liefst 300 gram groente per portie. Het recept is gemaakt met kip, maar kan ook vegetarisch klaargemaakt worden.

Kleurrijk eten

In het artikel over kleurvariatie kun je vinden waarom kleur in je eten zo belangrijk is!

Makkelijke eenpansrecepten

Op deze website heb ik nog veel meer eenpansrecepten en makkelijke recepten voor je. Zoals deze paddenstoelenstoof en deze oosterse roerbakschotel. In de online kookcursussen koken met het seizoen zitten ook nog veel meer makkelijke recepten, met in de lente cursussen zelfs een hele eenpansspecial.

recept bonte boontjes

Bonte Boontjes

Dit recept is van Nicolet Draisma (@pic.by.nic.lowcarblife)
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram Hollandse sperziebonen in stukjes
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 el milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 100 gram bospeen in blokjes
  • 8 mini tomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten
  • 100 gram spekreepjes (vegetarisch? gehakte pecannoten)
  • 250 gram kipdijfilet in blokjes (vegetarisch? gebruik blokjes kaas)
  • 1 el bonenkruid of gedroogde tijm (meer of minder naar smaak)
  • peper & zout (naar smaak)
  • sambal (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd alle groente zoals hierboven uitgelegd
  • Kook de sperzieboontjes in 8 minuten beetgaar in gezouten water. Spoel koud in een vergiet en zet apart.
  • Fruit de gesnipperde uien zachtjes aan in 2 el olijfolie in een wok met een snufje zout. Door het zout laten de uien vocht los waardoor de ui mooier gaart
  • Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak deze zachtjes uit met de plakjes knoflook (Laat de knoflook niet bruin worden want dan wordt het bitter)
  • Neem de inhoud uit de pan met een schuimspaan en houd apart
  • Bak de (naar smaak gekruide) kip gaar samen met de champignons in het overgebleven vet en hou vervolgens ook weer apart
  • Roerbak de bospeen en paprika in de laatste eetlepel olijfolie
  • Voeg als laatste de tomaatjes en het bonenkruid toe en schep om tot de tomaatjes goed heet zijn
  • Verzamel alle ingrediënten in de wok, breng op temperatuur en serveer op verwarmde borden
  • Bereid je vegetarisch? Verdeel de kaasblokjes en noten koud over de groenten
  • Voor de liefhebbers maakt een schepje sambal deze maaltijd af

Notities

TIPS:
  • dit recept kun je makkelijk verdubbelen en voor meerdere dagen koken
  • heb je groente over? gebruik die dan deze week in een ander recept
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!