Recept: Pompoen chiapudding
Ik ben in de herfst altijd op zoek naar warmere voeding en dan vooral in mijn ontbijt, de eeuwige havermout zat kwam ik op dit lekkere receptje uit: pumpkin spice chiapudding (maar dan warm!). Heerlijke comfortfood die mijn retreatklanten zeker gaan terugzien deze herfst.
Ik maak dit recept helemaal compleet met speculaas granola (homemade natuurlijk), voor het recept ga je naar deze blog. En om dit recept met Greensweet syrup af te maken bestel je met 20% korting via hun webshop (kortingscode: Greentwist)
Even wat over chiazaad..
Een potje met chiazaad zo over je yoghurt heen… helaas kan het net zo goed vogelvoer zijn, want chiazaad is het beste als je het welt. Dan worden het van die kikkerdril achtige geleibolletjes. Die zijn JUIST zo gezond.. dat gel laagje heeft namelijk de eigenschap om toxines uit je lichaam mee te trekken naar buiten en het zorgt ook voor het vertragen van de omzetting van koolhydraten naar suikers, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft met het eten van chiazaad.
Dus vanaf nu jouw chiazaad wellen:
- Doe je chiazaad in een kom
- Giet er vocht bij, dit kan water zijn, of (plantaardige) melk of zelfs groenten- of vruchtensap
- Meng goed door elkaar en laat het buiten de koelkast ongeveer 1 uur trekken
- Je chiapudding / gewelde chia is klaar
- Doe het over je yoghurt, bij je havermoutje of eet het zo op met wat fruit of je maakt er onderstaand recept mee
Nog meer herfst recepten?
Ik deel veel seizoensinspiratie op deze blog, tips voor de herfst en het recept pompoensoep kun je hier vinden, of toch een herfstige ovenschotel maken?
Echt helemaal in de herfststemming duiken? Ga dan naar de online kookcursus Herfst.
Pumpkin spice chiapudding
Ingrediënten
- 300 gram pompoenpuree
- 200 gram plantaardige of rauwe melk
- 4 el chiazaad
- 1 el chai latte mix (ik gebruik die van chikko not coffee)
Instructies
- Wel de chiazaad in 3/4 van de plantaardige melk, door het te mengen en uit de koeling 1 uur te laten staan
- Maak de pompoenpuree, door de pompoen in een voorverwarmde oven (180 graden) ongeveer 15 minuten te grillen en dan te blenden
- (de pompoenpuree kun je makkelijk invriezen dus dit kan je ook in één keer met een grotere hoeveelheid doen)
- Meng in een mengkom, magimix of blender de chiapudding, pompoenpuree, rest van de melk en kruidenmix
- Warm het op laag vuur op in een pannetje
- Top af met lekkere granola, fruit en eventueel wat zoet (honing, ahornsiroop of Green sweet)
Notities
1tl gemberpoeder
1tl kardemom
1/2tl kruidnagel
1/2tl nootmuskaat
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!
Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Geef een reactie