Pumpkin spice chiapudding
Dit veel te lekkere warme herfstontbijt is echt genieten én een manier om lekker veel groenten binnen te krijgen in je ontbijt. Het recept is vooruit te maken en in de koelkast enkele dagen te bewaren. (Pas met de schuifjes de hoeveelheden aan hiervoor)
Aantal porties | 2 personen
- 300 gram pompoenpuree
- 200 gram plantaardige of rauwe melk
- 4 el chiazaad
- 1 el chai latte mix (ik gebruik die van chikko not coffee)
Wel de chiazaad in 3/4 van de plantaardige melk, door het te mengen en uit de koeling 1 uur te laten staan
Maak de pompoenpuree, door de pompoen in een voorverwarmde oven (180 graden) ongeveer 15 minuten te grillen en dan te blenden
(de pompoenpuree kun je makkelijk invriezen dus dit kan je ook in één keer met een grotere hoeveelheid doen)
Meng in een mengkom, magimix of blender de chiapudding, pompoenpuree, rest van de melk en kruidenmix
Warm het op laag vuur op in een pannetje
Top af met lekkere granola, fruit en eventueel wat zoet (honing, ahornsiroop of Green sweet)
TIP: Zelf een kruidenmix maken kan ook
2tl kaneel
1tl gemberpoeder
1tl kardemom
1/2tl kruidnagel
1/2tl nootmuskaat