Skip to main content

Video: Een pleidooi voor biologisch eten

Als je gezonder wil eten en gezonder wil leven, is het belangrijk om zoveel mogelijk biologische producten te eten. Waarom is dat zo? Er zijn 3 belangrijke argumenten te benoemen voor biologisch eten:

 • Voedingswaarde: In biologische producten zit veel meer voedingswaarde, micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Omdat het binnen krijgen, en opnemen, van voldoende micronutriënten van grote invloed is op je gezondheid en het verminderen van eventuele gezondheidsklachten, is biologisch eten een belangrijke stap die je kan maken voor je gezondheid.
 • Clean Eating: in de niet biologische landbouw wordt met een onvoorstelbare hoeveelheid chemicaliën gewerkt, pesticiden, hormonen, antibiotica etc. Op het moment dat je voor biologisch kiest krijg je dus veel minder chemicaliën binnen, wat je lichaam helpt om schoner te worden. En uiteindelijk ook een positieve invloed heeft op je gezondheid.
 • Smaak: Een voor mij, als kok zijnde, belangrijk argument. Aan biologische producten zit veel meer smaak, dat hoogstwaarschijnlijk komt doordat er met meer respect voor natuurlijke processen met de producten wordt omgegaan. Er bijvoorbeeld niet te vroeg wordt geoogst/geslacht, en voedingswaarde geeft ook smaak. Door te kiezen voor biologisch wordt gezond eten dus ook makkelijker, want je hebt minder toevoegingen nodig omdat de pure smaken van het eten al veel lekkerder zijn!

In de vlog leg ik nog veel meer uit over de achtergronden en geef ik ook tips hoe je makkelijk en betaalbaar biologisch kan eten.

 • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

  Bekijk nog meer blogs en recepten!

  Comments (1)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Aanvullend verzekerd via CZ?

  Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

  meer over CZ

  Gratis minicursus!

  Het gaat niet om de bestemming of het doel, maar om het gevoel. Ik geef je in deze mini cursus handvatten, zodat jij vandaag nog met jouw gezondste leven kan beginnen. Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

  Ik wil die gratis minicursus!