Skip to main content

Recept: Caesar Salade

Het is zomer, wat betekent dat het een fijne tijd van het jaar is om salades te eten (mits je niet teveel naar buiten kijkt anno 2024 ;-)), aangezien alle lekkere slasoorten en veel ingredienten voor sla perfect in het seizoen zijn. 

Zelf je salades bedenken

Als je mij al langer kent weet je dat voor mij koken gaat over creëren, dus niet: hier is je kant en klare recept, maar vooral: hoe kan je dit als basis gebruiken voor je eigen creaties?

Ofwel de uitnodiging om dit saladerecept als mooie basis te gebruiken voor jouw eigen salade variatie. Vervang ingredienten, speel met de dressing of maak er geheel je eigen creatie van en begin vanaf 0: met sla.

Eiwitrijk eten

De laatste tijd kom ik er steeds meer achter welke manier van eten past bij mij (zoals je op mijn ‘over mij‘ pagina kan lezen is dit nogal een bijna levenslange zoektocht) en dit is een vrij eiwitrijk voedingspatroon.

Hoe kom je erachter of je een gemiddelde, hoge of lage eiwitbehoefte hebt? Kijk om mee te beginnen eens naar je cravings en behoeften met eten. Bij mij zijn dat bijvoorbeeld pindakaas, bottenbouillon en eieren. Allemaal bronnen van veel eiwit. Door te onderzoeken waar jouw behoeften liggen kun je hieruit veel informatie halen.

Daarom wat inspiratie voor een lekkere eiwitbom in saladevorm: de klassieke Caesar salad.

Nog meer salade inspiratie?

Op de blog staan nog een aantal heerlijke salade recepten. Zoals deze salade zoetzure gamba, de oosterse lente salade of toch de Arabische quinoasalade.

In de cursus koken met het seizoen zomer zit een volledige bundel met salades + een video hoe je zelf de lekkerste dressings maakt. Een must voor elke salade liefhebber! De cursus is er in de varianten ‘alles’ en vegetarisch.

Klassieke Caesar Salade

Aantal porties | 2 borden

Ingrediënten
  

Voor de dressing

  • 3 el mayonaise (zelf maken!)
  • 1 tl mosterd
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 tl honing (of ander zoet)
  • 50 ml milde olijfolie (ongeveer, naar gewenste dikte)

Voor de salade

  • 2 kipfilets (1 pp)
  • 6 plakjes ontbijtspek (3 pp)
  • 4 gekookte eieren (2 pp)
  • 2 kropjes little gem of 1 romaine sla
  • 50 gram parmezaan (geraspt)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • peper & zout

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar, proef, breng op smaak met zoet, zuur en zout
  • Snijd de kipfilet in de lengte in circa 4 stukken
  • Marineer de kipfilet met paprikapoeder, chili, peper & zout
  • Bak de kipfilets tot goudbruin en gaar
  • Bak het spek krokant
  • Kook de eieren voor circa 4,5 / 5 minuten en laat ze schrikken
  • Snijd de sla fijn en maak de sla aan met een paar el van de dressing
  • Stel nu je salade samen: sla, gekookte eieren, dressing, parmezaan, kip, spek
  • Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.

    Bekijk nog meer blogs en recepten!

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Aanvullend verzekerd via CZ?

    Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.

    meer over CZ

    Gratis minicursus!

    Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!

    Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?

    Ik wil die gratis minicursus!