Ga terug
–+ servings

Klassieke Caesar Salade

Aantal porties | 2 borden

Ingrediënten
  

Voor de dressing

  • 3 el mayonaise (zelf maken!)
  • 1 tl mosterd
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen rasp en sap
  • 1 tl honing (of ander zoet)
  • 50 ml milde olijfolie (ongeveer, naar gewenste dikte)

Voor de salade

  • 2 kipfilets (1 pp)
  • 6 plakjes ontbijtspek (3 pp)
  • 4 gekookte eieren (2 pp)
  • 2 kropjes little gem of 1 romaine sla
  • 50 gram parmezaan (geraspt)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • peper & zout

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar, proef, breng op smaak met zoet, zuur en zout
  • Snijd de kipfilet in de lengte in circa 4 stukken
  • Marineer de kipfilet met paprikapoeder, chili, peper & zout
  • Bak de kipfilets tot goudbruin en gaar
  • Bak het spek krokant
  • Kook de eieren voor circa 4,5 / 5 minuten en laat ze schrikken
  • Snijd de sla fijn en maak de sla aan met een paar el van de dressing
  • Stel nu je salade samen: sla, gekookte eieren, dressing, parmezaan, kip, spek