Recept: Oosterse lente salade
De lente hangt weer in de lucht! Het weer wordt beter, de vogeltjes fluiten, de krokussen schieten overal uit de grond én de zon schijnt volop. Om jullie vast een beetje kennis te laten maken met het seizoen lente, een heerlijke Lente salade met een Oosterse twist. In de lente zijn er veel groene groenten, asperges en lekkere Hollandse aardbeien. De online kookcursus ‘Koken met de Lente’, met dit recept en nog 48 andere heerlijke recepten, is vanaf nu te bekijken en in huis te halen!
Oosterse Lente Salade
Ingrediënten
- 2 zalm
- 100 gram spinazie
- 100 gram kastanjechampignons
- 150 gram paksoi
- 100 gram peultjes
- 100 gram doperwten (indien diepvries, ontdooid)
- sesamzaadjes om te garneren (optioneel)
voor de dressing
- 3 el sesamolie
- 1 el gembersiroop
- 3 el limoensap
- 1 tl zout
voor de marinade
- 3 el sojasaus (evt glutenvrij)
- 1 el oestersaus (evt glutenvrij)
- 1 el limoensap
- 1 el gembersiroop
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
Instructies
- Snijd plakjes van de champignons
- Deel de paksoi in 2: gebruik het blad voor de salade en het wit voor de roerbak, snijd beide in reepjes
- Snijd eventueel de spinazie fijn
- Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar
- Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar
- Zet een pan met een beetje water op en breng aan de kook, kook de peultjes 2 minuten, giet af
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de zalmfilets op een bakblik of ovenplaat, strijk in met een deel van de marinade
- Gaar in de oven voor 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte)
- Verwarm een wok- of bakpan met een scheutje olie
- Bak de champignons en het wit van de paksoi 3 minuten aan
- Voeg de rest van de marinade toe en bak nog 2 minuten aan
- Roer op het laatst de peultjes en de doperwten door het mengsel heen en verwarm kort
- Meng de spinazie en het groen van de paksoi met de dressing en verdeel dit over de borden
- Verdeel de warme groenten over de salade
- Leg hier de zalmfilets bovenop, garneer af met sesamzaadjes
- Eet smakelijk
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Comments (2)
Geef een reactie Reactie annuleren
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!
Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Als het recept voor twee personen is waarom dan verdelen over 4 borden?
tikfoutje 😉 aangepast…