Recept: Healthy Pad Thai
Een pad thai is een klassieker in Thailand, een ontzettend lekker gerecht met in de basis rijstnoedels, hieraan toegevoegd diverse groenten en kip of tofu. In dit recept leg ik 3 bereidingswijzen uit zodat je een pad thai kan maken die op jouw voedingspatroon is afgestemd; de klassieke wijze is gluten en suikervrij, en als bonus vegetarisch en koolhydraatarm. Van dit recept is ook een live video die je via Healthy Cooking @ home kan terugkijken.
Wil je nog meer Thaise recepten?
Dan heb ik nog de heerlijke Thaise koekjes voor je. En ook in de online kookcursussen zitten veel Thaise recepten verwerkt, ik ben namelijk DOL op deze keuken.
Healthy Pad Thai
Benodigdheden
- wokpan
- Bakpan voor de omelet
Ingrediënten
- 1 nestje rijstnoedels p.p. (KHA: 100 gr kelp of konjac noedels p.p.)
- 200 gram kip, vegetarische kipstukjes of tofu
- 2 wortels (KHA: gebruik extra bloemkool)
- 3 stengels bosui
- 1 ui (KHA: weglaten)
- 1/4 bloemkool
- 2 tomaten
- 50 gram taugé
- 3 eieren
- rode peper (naar smaak)
- 2 tenen knoflook
- 2 el tamarindepasta (KHA: amandelpasta)
- 1 el vissaus (vega: extra sojasaus)
- 1 el glutenvrije oestersaus (KHA: extra sojasaus, vega: coconut aminos)
- 1 el glutenvrije sojasaus
- 2 el limoensap
- 2 el zoetstof (ik beveel GreenSweet Icing aan)
- 2 el kokosolie om te bakken
Afgarnering / optioneel
- 2 spiegeleieren
- koriander
- bosui
- gehakte pinda's of andere noten
Instructies
- Snijd de wortel in blokjes, bosui in ringetjes, maak kleine roosjes van de bloemkool, en de rode peper in ringetjes en de knoflook fijn
- Snijd de vochtkern uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes
- Snijd de kip, tofu of vega'kip' in blokjes
- Klop 3 eieren op met peper & zout en bak 1 dunne omelet (omdraaien hoeft niet) laat deze afkoelen
- Gebruik je zero/konjac noedels? Spoel ze goed af
- Verwarm de wok met 1 el kokosolie en bak de ui, rode peper, wortel en bloemkool circa 4 min aan tot beetgaar. Gebruik je kip? Bak die ook 4-5 minuten aan
- Doe de aangebakken groenten, en aangebakken kip in een bak en zet weg
- Maak de saus door de knoflook, tamarinde, visssaus, oestersaus, sojasaus, limoensap en zoetstof toe te voegen aan de wok
- Voeg nu de rijstnoedels toe en roer enkele minuten door tot ze zacht worden in de saus. Voeg eventueel een paar keer een scheutje water toe.
- Gebruik je kelp of konjac noedels? Sla de vorige stap over en voeg de noedels toe aan de pan.
- Je voegt nu de bosui en tomaten toe. Roer goed door, en voeg de aangebakken groenten en kip toe aan het mengsel.
- Goed blijven roeren, proef een noedel en breng eventueel verder op smaak met zoetstof, limoensap en/of sojasaus.
- Roer op het laatst de taugé er doorheen en bak 2 spiegeleieren
- Serveer met koriander, bosui en pinda's of andere noten
- Eet smakelijk!
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!
Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Geef een reactie