Recept: Koolhydraatarme scones
Voor de online kookcursus Koken met het seizoen Lente ontwikkelde ik dit heerlijke recept voor koolhydraatarme scones met een aardbei rabarber compote, mét instructievideo.
Het traditionele recept voor scones wordt in Engeland vooral gegeten bij een high-tea. Door het gebruik van amandelmeel en een koolhydraatarme zoetstof, is het een heerlijke traktatie die niet teveel koolhydraten bevat. Het recept is gezoet met de producten van Greensweet Stevia, via mij krijg je 20% korting op hun zoetstoffen met de kortingscode ‘Greentwist’. Ga naar de webshop en voer de kortingscode in bij het afrekenen.
Koolhydraatarme Scones
Benodigdheden
- Mixer, Keukenmachine of met de hand
- Muffinvorm
- Oven
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 45 gram GreenSweet erythitol (of andere koolhydraatarme zoetstof)
- 50 gram boter
- 60 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda + een klein scheutje citroensap
- 2 eieren
- snuf zout
- 1 x recept Aardbei Rabarber Compote
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng het meel, zoet, bakpoeder in de mixer of keukenmachine
- Snijd de boter in stukjes, meng baksoda met een klein beetje zuur, tot het opgelost is
- Voeg alle overige ingredienten toe aan de mixer en meng alles goed door tot je een mooi beslag krijgt
- Vet je muffinvorm in met een beetje boter en olie
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot circa 2 cm onder de rand (je haalt er 6 tot 8 uit dit recept)
- Bak in de oven voor circa 25 minuten gaar
- Serveer met clotted cream of mascarpone slagroom en de aardbei-rabarber compote
Video
Aardbei Rabarber Compote
Ingrediënten
- 125 gram rabarber
- 125 gram (diepvries) aardbei
- 50 ml water
- 2 tl GreenSweet Gelei (of 2 gram agar en andere zoetstof)
- 8 druppels GreenSweet Aardbei (optioneel)
- 1 tl citroensap
- 1 tl kaneel
Instructies
- Gebruik je diepvries aardbeien? Laat ontdooien
- Schil de buitenste schil van de rabarber met een dunschiller, en snijd de rabarber dan in stukjes
- Voeg de aardbei, rabarber en water toe aan een pannetje en breng op laag vuur aan de kook
- Laat circa 10-15 minuten pruttelen op laag vuur tot beiden uit elkaar beginnen te vallen
- Voor een grove textuur hoef je niks te doen en wil je minder stukjes? Prak de grove stukken met een vork
- Voeg nu de zoetstof, citroen en kaneel toe en laat nog circa 1 minuut doorkoken (laag vuur)
- Schep over in een bakje en laat terugkoelen / geleren
-
Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.
Bekijk nog meer blogs en recepten!
Aanvullend verzekerd via CZ?
Dan is de kans groot dat jouw online kookcursus wordt vergoed! Kijk op de speciale pagina welke mogelijkheden er zijn.
Gratis minicursus!
Deze minicursus is voor jou als je graag in 3 eenvoudige stappen meer gezondheid wil ervaren!
Ben jij klaar om je gezondheid een kickstart te geven?
Geef een reactie