Skip to main content
Koken met het seizoen Herfst

Koken met het Seizoen | Herfst

Huidige status

Niet ingeschreven

Prijs

€ 77,00

Begin

De herfst is het seizoen van aardse smaken, warmer eten en oogsttijd voor heel veel groenten die de zomer hebben kunnen rijpen. In de kookcursus Herfst komen de thema’s stoof- en ovenschotels, een ode aan herfstgroenten, een soepenspecial en herfstige zoetigheden en traktaties terug.

Ik wens je een hele fijne herfst toe en veel plezier met de kookcursus!

Training Inhoud

De basis van koken
Je keukenvoorraad
VIDEO: Snijtechniek
VIDEO: Smaakbalans
Seizoensgroenten Jaarkalender
VIDEO: Kruiden en specerijen gebruiken
Koken in de herfst
VIDEO: Waarom eten met de seizoenen mee belangrijk is
Seizoensgroenten Herfst
Module 1
VIDEO: Over het seizoen herfst
Recepten Een ode aan herfstgroenten
Tips voor de herfst
Module 2
VIDEO: Herfstige Smaakcombinaties
Recepten Stoof en ovenschotels
Module 3
VIDEO: De lekkerste soepen
Recepten Soepen
VIDEO: Je voeding conserveren
Module 4
VIDEO: Wildplukken en eten uit de natuur
Herfstige Zoetigheden en traktaties
Wildplukkaart
Recepten Ode aan de herfstgroenten
Bietensalade met makreel
Bloemkool couscous salade met venkel (V)
Buddah bowl met pulled chicken en herfstgroenten
Herfstsalade met paddestoelen en appel (V)
Kippenpootjes met bleekselderij roomsaus
Koolraap frietjes met mayonaise (V)
Quinoasalade met geroosterde pompoen (V)
Quiche met rode ui, vijgen en geitenkaas (V)
Ratatouille van herfstgroenten met kipgehhaktballetjes
Paté van paddestoelen (V)
Pompoen rosti’s (V)
Vegaburger met herfstgroenten (V)
Recepten stoof en ovenschotels
Aziatische lamsstoof met komkommer zoetzuur
Beef rendang met sajoerboontjes
Gevulde knolselderij uit de oven (V)
Gratinee van herfstgroenten (V)
Kastanje stoofpotje (V)
Moussaka (V)
Paddenstoelen stoofschotel (V)
Pompoenlasagna met dahlsaus
Portugees visstoofpotje
Prei crumble met kip en abrikozen (V)
Stoofschotel met sukade en rode wijn
Thais visstoofpotje
Recepten Soepen
Bospaddestoelensoep
Courgette broccoli soep
Indiase bloemkoolsoep
Miso Noedelsoep
Mosterdsoep met spekjes
Pastinaaksoep met parmezaancrumble
Pindasoep met kip
Pompoensoep
Romige Bietensoep
Spinaziesoep met gorgonzola
Tom Yum Koong
Wortel Paprikasoep
Recepten Herfstige Traktaties
Apple crumble
Appel kaneel muffins
Chocolademousse met hazelnoten crunch
Courgettebrownie
Gekarameliseerde vijgen met vanilleijs
Gezonde Wentelteefjes
Herfstige Tiramisu
Mascarponemousse met abrikozen
Perencakeje met vanillecreme
Pompoentaart
Sinaasappel pompoen mousse
RAW Bramen Cheesecake
Vanille speculoos pudding

Iris Heuer

Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.