Skip to main content
Koken met het seizoen Winter

Koken met het Seizoen | Winter

Huidige status

Niet ingeschreven

Prijs

€ 77,00

Begin

De winter is het seizoen van rust en naar binnen keren, het opzoeken van de stilte. De natuur is in deze periode ook stil, er komen maar weinig producten van het land. Vanwege de kou is het ook een periode waarin onze weerstand minder is, én waarin we Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw vieren. In de kookcursus Winter zitten de receptenbundels: stamppot, verwarmend eten met een uitleg over verwarmend eten en de Ayurvedische voedingsleer, de lekkerste warme dranken en heel veel tips voor je weerstand, en een uitgebreide feestdagen special, met kerstmenu’s en heel veel gezellige kersttips.

Ik wens je een warme winter toe en veel plezier met de kookcursus!

Training Inhoud

De basis van koken
Je keukenvoorraad
VIDEO: Snijtechniek
VIDEO: Smaakbalans
VIDEO: Kruiden en specerijen gebruiken
Seizoensgroenten jaarkalender
Koken in de winter
VIDEO: Waarom eten met de seizoenen mee belangrijk is
Seizoensgroenten Winter
Module 1
VIDEO: Over het seizoen winter
Recepten Stamppot
VIDEO: Zelf stamppot bedenken
Module 2
VIDEO: Verwarmend eten en de Ayurvedische Voedingsleer
Recepten Verwarmend Eten
Module 3
VIDEO: Kerst en Feestdagen
Recepten Kerst en Feestdagen
Kerstmenu’s en kersttips
Module 4
VIDEO: Tips om je weerstand op peil te houden
Recepten Warme Dranken
Recepten Stamppot
Andijviestamppot met spek en knolselderij
Aziatische Stamppot
Bloemkool-Broccoli Stamppot
Italiaanse Rucola Stamppot
Pastinaak Spitskoolstamppot
Romige prei stamppot met paddestoelen
Rode bieten stamppot met zalm
Stamppot Gratinee van wintergroenten
Thaise Pompoen Stamppot
Witlof stamppot met appel en walnoten
Zoete Aardappel Snijbiet Stamppot
Zuurkoolstamppot uit de oven
Recepten Ayurveda en verwarmend eten
Bloemkoolschotel
Dahl soep
Golden Milk Havermout
Groenten Kitchari
Indiase curry
Indiase visschotel
Kikkererwtenstoof
Kruidige venkelsoep
Romige zoete aardappel boerenkool roerbak
Winters Ontbijt
3x ayurvedische kruidenmixen
Zelf ghee maken
Recepten Kerst en feestdagen
Voor/tussen: 4x de feestelijkste carpaccio’s
Voor/tussen: 4x heerlijke tartaartjes
Voor/tussen: Vitello Tonnato
Voor/tussen: Pastinaaksoep met parmezaancrumble
Voor/Bij: Quiche van rode ui met geitenkaas
Voor/Bij: Groentenlasagne
Hoofd: Lamsbout met muntsaus
Hoofd: Heilbot met tomatengremolata
Hoofd: Gevulde Kip Rollade met paddestoelensaus
Hoofd: Paté van Paddestoelen
Bij: Hasselback Pastinaak
Bij: Gepofte zoete aardappel
Bij: Gevulde Courgettes
Bij: Knolselderij Torentjes
Bij: Paddestoelenrisotto
Bij: Pompoen mousseline
Bij: Stoofpeertjes
Na: 3x romige desserts
Na: Appeltaart Loempia’s met vanilleroom
Na: Pure chocolade lavacake met karamelsaus
Na: RAW Speculoos Cheesecake
Na: Sinaasappel Bitterkoekjes Trifle
Recepten Warme Dranken
Appel Kaneel Drank
Cranberry Mimosa’s
Bulletproof Latté
Chai Thee
Eggnog
Espresso Martini
Immuunbooster Thee
Gluhwein
Golden Milk
Kerst punch
Vanille Spiced Latte
Warme Choco Drank

Iris Heuer

Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.