Skip to main content

Vegetarisch Koken Seizoen | Herfst

Huidige status

Niet ingeschreven

Prijs

€ 77,00

Begin

De herfst is het seizoen van aardse smaken, warmer eten en oogsttijd voor heel veel groenten die de zomer hebben kunnen rijpen. In de kookcursus Herfst komen de thema’s stoof- en ovenschotels, een ode aan herfstgroenten, een soepenspecial en herfstige zoetigheden en traktaties terug.

Ik wens je een hele fijne herfst toe en veel plezier met de kookcursus!

Training Inhoud

De basis van koken
Je keukenvoorraad
VIDEO: Snijtechniek
VIDEO: Smaakbalans
Seizoensgroenten Jaarkalender
VIDEO: Kruiden en specerijen gebruiken
Koken in de Herfst
VIDEO: Waarom eten met de seizoenen mee belangrijk is
Seizoensgroenten Herfst
Module 1
VIDEO: Over het seizoen herfst
Recepten Een ode aan herfstgroenten
Tips voor de herfst
Module 2
VIDEO: Herfstige Smaakcombinaties
Recepten Stoof en ovenschotels
Module 3
VIDEO: De lekkerste soepen
Recepten Soepen
VIDEO: Je voeding conserveren
Module 4
VIDEO: Wildplukken en eten uit de natuur
Herfstige Zoetigheden en traktaties
Wildplukkaart
Recepten ode aan de herfstgroenten
Bietensalade met feta
Bloemkool couscous salade met venkel
Buddah bowl met pulled carrot en herfstgroenten
Herfstsalade met paddestoelen en appel
Wokschotel met raapstelen en bleekselderij roomsaus
Koolraap frietjes met mayonaise
Quinoasalade met geroosterde pompoen
Quiche met rode ui, vijgen en geitenkaas
Ratatouille van herfstgroenten met vegaballetjes
Paté van paddestoelen
Pompoen rosti’s
Vegaburger van herfstgroenten
Recepten stoof- en ovenschotels
Aziatische stoof met komkommer zoetzuur
Bleekselderij stoofpotje
Gevulde knolselderij uit de oven
Gratinee van herfstgroenten
Kastanje stoofpotje
Loaded sweet potatoes
Melanzane Parmigiano
Moussaka
Paddenstoelen stoofschotel
Pompoenlasagna met dahlsaus
Tempeh rendang met sajoerboontjes
Thaise Massaman
Recepten soepen
Bospaddestoelensoep
Courgette broccoli soep
Indiase bloemkoolsoep
Miso Noedelsoep
Mosterdsoep
Pastinaaksoep met parmezaancrumble
Pindasoep met ei
Pompoensoep
Romige Bietensoep
Spinaziesoep met gorgonzola
Tom Yum
Wortel Paprikasoep
Recepten Herfstige traktaties
Apple crumble
Appel kaneel muffins
Chocolademousse met hazelnoten crunch
Courgettebrownie
Gekarameliseerde vijgen met vanilleijs
Gezonde Wentelteefjes
Herfstige Tiramisu
Mascarponemousse met abrikozen
Perencakeje met vanillecreme
Pompoentaart
Sinaasappel pompoen mousse
RAW Bramen Cheesecake
Vanille speculoos pudding

Iris Heuer

Ik ben de initiatiefnemer van de GreenTwist Cooking School. Ik ben healthy chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten. Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding en leren over koken en eten.