Ga terug
+ servings

Bietensalade met feta

Aantal porties | 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 1 zoete aardappel
  • 150 gram feta (of witte kaas of lactosevrij alternatief)
  • 60 gram rucola
  • 3 stengels bosui
  • 2 el olijfolie
  • 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 el balsamico
  • zoet (naar smaak)
  • peper & zout
  • granaatappelpitjes (optioneel)

Instructies
 

  • Snijd de biet in blokjes, de bosui in ringetjes
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en verwarm de oven voor op 220 graden
  • Voeg wat olie en zout toe aan de zoete aardappel en gaar in de oven voor 20-25 minuten
  • Meng de biet met de yoghurt toe
  • Maak het smeuïger met olijfolie, breng op smaak met balsamico, zoet, peper & zout
  • Maak een bedje van de rucola en serveer de salade hierop
  • Voeg de zoete aardappel en biet toe
  • Eventueel nog wat extra olijfolie en granaatappelpitjes er overheen, en smakelijk!

Notities

Dit is ook een heerlijk gerechtje voor in je lunchtrommel