Ga terug
+ servings

Carrotcake

Aantal porties | 1 cakeblik

Ingrediënten
  

  • 250 gram geraspte wortel
  • 125 gram meel (spelt, boekweit of amandel)
  • 125 ml kokosolie of roomboter
  • 6 dadels
  • 2 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Brown)
  • 2 medium eieren
  • ½ sinaasappel (rasp en sap)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

voor het glazuur

  • 60 ml santen (kokos creme)
  • 30 ml kokosmelk (of een andere dikkere plantaardige melk)
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 tl vanillepoeder of extract
  • 1 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Icing)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Maak de wortel en de dadels fijn in de mixer
  • Meng alle droge ingredienten in een mengkom
  • Smelt de kokosolie of boter en meng met de natte ingredienten door elkaar (wortel, dadels, vet, sinaasappel en eieren)
  • Voeg nu de droge en natte ingredienten samen in de mixer
  • Het mengsel moet smeuig zijn, maar niet nat. Is het te droog? Voeg nog een eitje toe. Is het te nat? Voeg nog een beetje meel toe
  • Verdeel het mengsel over de vorm, gebruik vochtig bakpapier
  • Bak de taart in 30-35 minuten gaar, controleer na 20 minuten even tussentijds
  • Laat afkoelen

voor het glazuur

  • Doe alle ingredienten in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten en mengen
  • Zodra gemengd en glad haal je het mengsel van het vuur, voeg een klein scheutje water toe tot het een gladde textuur heeft
  • Laat het glazuur een beetje afkoelen zodat het indikt
  • Glaceer nu de cake, laat opstijven in de koelkast