Ga terug
–+ servings

Witlofschotel met ham en kaas

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  

  • 6 stronken witlof
  • 6 grote plakken ham (of 12 kleine)
  • 150 gram geraspte kaas + evt extra (let op met toevoegingen, zelf maken heeft de voorkeur)
  • 50 gr roomboter
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el mosterd
  • 1 citroen (sap)
  • 1 el zoetmiddel
  • peper & zout

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de buitenste bladeren van de witlof af en kook ze met de kontjes voor 5 min
  • Giet de witlof af en laat goed uitlekken
  • Haal nu de kontjes en eventueel de bittere kern eruit
  • Omwikkel elke witlof met ham
  • Zet een pannetje op het vuur met de roomboter, geraspte kaas en amandelmelk
  • Laat de kaas smelten en roer goed door
  • Voeg de mosterd, citroen en zoetstof toe
  • Proef en breng op smaak met peper & zout
  • Je moet een beetje lobbige kaassaus krijgen, is dit niet het geval? Voeg meer geraspte kaas toe, of een theelepeltje bindmiddel
  • Doe de witlof en ham in een ovenschaal, overgiet met de kaassaus
  • (Optioneel) Voeg nog wat geraspte kaas bovenop toe
  • Bak in de oven voor 20 minuten

Notities

TIP: Laat de ham weg voor een vegetarische versie
Vervang door runderrookvlees of kipfilet als je geen varkensvlees eet.