20gramgeraspte kaas(let op toegevoegd zetmeel, zelf maken heeft de voorkeur)
1tlbouillonpoeder
1tlfoelie
1tlkerriepoeder
1tlchilipoeder(meer of minder naar wens / smaak)
peper & zout (naar smaak)
1/2 tlbindmiddel (mespuntje van bijv arrowroot, tapioca of maizena)
Garneringen (optioneel)
gebakken portobello's
sla
tomaat
mayonaise, truffelmayonaise of suikervrije ketchup
Instructies
Maak roosjes van de broccoli en snijd de champignons in kwarten
Zet een pannetje water op en kook de broccoli circa 5 min
Hak de walnoten grof
Doe de lijnzaad en hennepzaad, 35 gram walnoten, met alle specerijen en knoflook in de blender, meng goed door
Lek de broccoli heel goed uit in een vergiet
Maal de helft van de champignons en broccoli fijn in de blender.
Maal de andere helft van champignons en broccoliroosjes grof, eventueel met de pulse stand (korte tikjes)
Doe het mengsel in een mengkom, voeg de ei, kaas en 35 gram gehakte walnoten toe
Meng het geheel goed door en zet minimaal 30 min weg om te trekken
Maak met de vormpjes burgertjes van circa 2 cm dik
Bak ze af op een fijn roostertje op de BBQ voor circa 10 minuten per kant, weg van directe vlammen.
Serveer eventueel op een gebakken portobello, met tomaat, sla en mayonaise
Of doe er een suikervrij sausje naar keuze bij
Notities
Dit recept is ook goed om te verdubbelen en voor mealprep te gebruiken! Je kan het circa 5 dagen in de koeling bewaren en opwarmen en houdt zich ook goed in de vriezer, in porties invriezen.