Ga terug
+ servings

Melanzane Parmigiano

Wil je de video kijken over dit recept? Ga dan naar de Facebook groep Healthy Cooking @ home
Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Oven
  • 2 pannen
  • Ovenschaal + bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine
  • 3 á 4 el kokosmeel
  • 1 groot ei
  • flinke scheut spa rood
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • kokosolie, ossenwit of ghee om in te frituren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram verse tomaten
  • 50-70 gram parmezaan of grana padano
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 scheut rode wijn (optioneel)
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el zoetstof (naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de ui en knoflook fijn, en de tomaten in blokjes
  • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik
  • Maak een beslag van meel, ei, spa rood, zout en paprikapoeder. Dikte pannekoekenbeslag
  • Rasp de kaas
  • Maak bakpapier nat, sla uit, en bedek de ovenschaal met bakpapier
  • Verwarm een pan met een flinke laag olie, of verwarm de frituur, op hoog vuur
  • Zet een pan op voor de saus met een beetje vet
  • Fruit de ui en de knoflook, voeg nu de tomaten toe, laat pruttelen op laag vuur
  • Voeg nu rode wijn (azijn), kruiden en peper & zout toe
  • Laat pruttelen tot het een mooie grove tomatensaus is
  • Haal de aubergineplakken door het beslag heen en laat in de pan met olie zakken, bak tot de buitenlaag goudbruin is (circa 1 min per kant)
  • Je maakt nu laagjes in de ovenschaal: aubergineplakken, tomatensaus, mozzarella, parmezaan. Herhaal tot je aubergine op is en bedek de bovenlaag met parmezaan
  • Zet in de oven voor 25 minuten