Ga terug

Knapperige Thaise koekjes

Het aantal personen is afhankelijk van of je een hapje maakt voor ergens bij, of een voorgerecht. Allebei kan, en allebei is het superlekker!

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipgehakt (of dus garnalen, witvis of tofu)
  • 120 gram geroosterde pinda's
  • 40 gram amandelmeel of glutenvrije bloem
  • 1 ei
  • 1 el rode curry pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 3 tl Greensweet brown (of palm / kokosbloesemsuiker)
  • 2 el (suikervrij) chilisaus
  • 1 el visssaus
  • handje verse koriander
  • 1 el limoensap

Instructies
 

  • Los de zoet in de vissaus op
  • Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander
  • Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn
  • Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik
  • Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast
  • Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn
  • Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier
  • Serveer met een beetje chilisaus of een andere saus naar keuze

Notities

TIP: Hieronder een recept voor mangosalsa, erug lekker hierbij!