Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Thaise koekjes
Het aantal personen is afhankelijk van of je een hapje maakt voor ergens bij, of een voorgerecht. Allebei kan, en allebei is het superlekker!
Recept afdrukken
Pin recept
Ingrediënten
350
gram
kipgehakt
(of dus garnalen, witvis of tofu)
120
gram
geroosterde pinda's
40
gram
amandelmeel of glutenvrije bloem
1
ei
1
el
rode curry pasta
2
tenen
knoflook
2
cm
gember
3
tl
Greensweet brown
(of palm / kokosbloesemsuiker)
2
el
(suikervrij) chilisaus
1
el
visssaus
handje
verse koriander
1
el
limoensap
Instructies
Los de zoet in de vissaus op
Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander
Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn
Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik
Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast
Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn
Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier
Serveer met een beetje chilisaus of een andere saus naar keuze
Notities
TIP: Hieronder een recept voor mangosalsa, erug lekker hierbij!