Ga terug
–+ servings

Indiase Bloemkoolsoep

Wil je de video van dit recept bekijken? Ga dan naar de facebook groep Healthy Cooking @ home
Aantal porties | 1 liter

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 bouillonblokje (gistvrij) (of 1 el bouillonpoeder)
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl fenegriek (optioneel)
  • 1/2 tl mosterdzaad (optioneel)
  • 1 tl bindmiddel (optioneel)
  • verse koriander (optioneel)
  • 1 tl azijn of citroensap
  • 1 tl zoetstof
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Pureer de ui met 1 teen knoflook, verse gember en de specerijen tot een papje
  • Maak roosjes van de bloemkool
  • Fruit het specerijenmengsel aan in een pan met een beetje olie
  • Voeg de plantaardige melk en een halve liter water toe aan de pan, breng aan de kook
  • Voeg de bloemkool toe aan het kokende mengsel en kook 6 minuten door, of tot de bloemkool uit elkaar valt
  • Pureer de soep glad en voeg zoet, zuur en zout toe om de smaken in balans te brengen
  • Gebruik eventueel bindmiddel om de soep nog dikker te maken
  • Garneer eventueel af met verse koriander