Ga terug
–+ servings

Quinoasalade

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram quinoa
  • 1 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 gram vegan feta of tofu blokjes (violife bij AH)
  • handje gehakte peterselie
  • 50 ml olijfolie
  • 20 ml balsamico
  • 1 el mosterd
  • 1 tl zoetstof (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • gemengde zaden & pitten (optioneel, garnering)

Instructies
 

  • Breng 600 ml water aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat 10 minuten koken en zet dan het vuur uit. Leg de deksel op de pan en laat de quinoa nog 10 minuten staan.
  • Snijd de courgette en de paprika door midden, haal de zaadlijsten van de paprika eruit. Brokkel de feta en snipper de ui.
  • Wrijf de courgette en paprika in met een beetje olie en grill in de pan of oven ongeveer 8 minuten.
  • Maak een dressing van olijfolie, mosterd, zoetstof, balsamico.
  • Meng alle ingredienten door elkaar en garneer met de dressing, pitten en optioneel nog een beetje balsamico creme.