Ga terug
–+ servings

Lijnzaadwraps

Aantal porties | 4 wraps

Ingrediënten
  

  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram kokosmeel
  • 5 gram (1 tl) psyliumvezel
  • 100 ml plantaardige melk (soja of amandel)
  • 100 ml water
  • 3 medium eieren
  • 20 gram parmezaan of grana padano
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • zout & peper
  • olie/vet voor in de pan

Instructies
 

  • Meng alle droge ingredienten door elkaar, maal bij voorkeur de lijnzaad fijn, of gebruik lijnzaadmeel
  • Voeg nu de natte ingredienten toe, breng op smaak met kruiden, peper & zout
  • Laat de ingredienten even 5-10 minuten trekken

Bereiding in de pan

  • Verwarm een laagje olie of vet in de pan op laag vuur
  • Giet een dunne laag van het mengsel in de pan en laat op laag vuur aanbakken
  • Zorg dat je de pan stil houdt en heb geduld, de bovenkant moet bijna gestold zijn voor je kan draaien
  • Gebruik een zo groot mogelijke spatel of schep om de wrap om te draaien
  • Laat afkoelen en herhaal het proces tot je beslag op is.

Bereiding in de oven

  • Omdat het erg moeilijk kan zijn om koolhydraatarme wraps te maken, vanwege mindere binding van de ingredienten, kun je dit ook in de oven bereiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kunnen je pannen in de oven? (Lees: zitten er geen plastic of gelijmde onderdelen aan?). Dan gebruik je een pan, doe een laagje olie in de pan, schep hier een lepel beslag op
  • Kunnen je pannen niet in de oven? Gebruik een platte, ronde bakvorm. Doe een laagje olie onderin en schep er een lepel beslag op
  • Laat je wrap voor 8 minuten in de oven garen, draai zo nodig om als de wrap is gestold om een mooie bruine buitenkant te krijgen
  • Laat afkoelen, je kunt nu je ingredienten eraan toevoegen.

Notities

Bewaartip: maak de wraps op je mealprep dag, zet in de koelkast tussen 2 borden, circa 5 dagen te bewaren in de koeling