Ga terug
–+ servings

Krokante pompoenfriet

Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Oven of bakpan
  • Kom met water

Ingrediënten
  

  • 1 medium flespompoen of 1/2 oranje pompoen
  • 2 el xantaangom / psyliumvezel (of ander bindmiddel, let wel op KH)
  • 2 el kokosolie / milde olijfolie / ghee
  • 2 tl venkelzaad
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in dunne reepjes en laat minimaal 30 minuten weken in water, als je tijd hebt kun je dit ook enkele uren van tevoren doen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Giet de pompoen af en dep droog
  • Voeg het bindmiddel toe aan de pompoen en meng het geheel goed door, laat even 8-10 minuten trekken.
  • Pan: smelt de olie en voeg de pompoen toe, bak rondom krokant, breng op smaak met venkelzaad, peper & zout
  • Oven of airfryer: smelt de olie en meng de pompoen zodat alles met een laagje olie is bedekt, gebruik eventueel meer olie indien nodig, voeg ook venkelzaad, peper & zout toe. Spreid de pompoen goed uit, bak 20-25 min tot krokant.