Ga terug
–+ servings

Italiaanse Rucola Stamppot

Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Stamper

Ingrediënten
  

  • 600 gram flespompoen of oranje pompoen
  • 100 gram rucola
  • 40 gram vet
  • 40 gram creme fraiche
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • peper & zout
  • 1 tl chilivlokken of chilipoeder (optioneel)

Garnering

  • 50 gram feta
  • 50 gram zontomaten
  • 50 gram zwarte olijven
  • blokje parmezaan

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in grove stukken
  • Pers de sinaasappel uit, snijd de ui en knoflook fijn, brokkel de feta, hak de nootjes, halveer de tomaatjes
  • Zet een pan met water op voor de pompoen, breng aan de kook,
  • Voeg als het water kookt de pompoen toe en kook 5-6 minuten, of tot de stukjes uit elkaar vallen
  • Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie
  • Stamp de pompoen grof
  • Voeg nu alle ingredienten, behalve de rucola toe
  • Meng goed door, breng op smaak met peper & zout
  • Schep nu de rucola door de puree en maak af met de garneringen