Ga terug
–+ servings

Falafel

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  

  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt) (let op: bewaar het vocht van de kikkererwten, dit heet aquafaba en kun je gebruiken als eiwit vervanger)
  • 2-4 el kikkererwtenmeel of boekweitmeel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • verse koriander (naar smaak)

Instructies
 

  • Voeg alle ingredienten, behalve het meel, toe aan de keukenmachine en maal fijn
  • Je moet een droog mengsel krijgen, wat wel aan elkaar plakt. Voeg nu meel toe tot je dit effect hebt bereikt
  • Breng op smaak met peper & zout
  • Draai balletjes of maak schijfjes van het falafelmengsel
  • Zet een pan op het vuur met een goede laag olie of vet, of gebruik je frituurpan.
  • Bak de falafels rondom goudbruin