Falafel
Aantal porties | 2 porties
- 400 gram kikkererwten (uitgelekt) (let op: bewaar het vocht van de kikkererwten, dit heet aquafaba en kun je gebruiken als eiwit vervanger)
- 2-4 el kikkererwtenmeel of boekweitmeel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 handje verse peterselie
- 1 rode peper (naar smaak)
- verse koriander (naar smaak)
Voeg alle ingredienten, behalve het meel, toe aan de keukenmachine en maal fijn
Je moet een droog mengsel krijgen, wat wel aan elkaar plakt. Voeg nu meel toe tot je dit effect hebt bereikt
Breng op smaak met peper & zout
Draai balletjes of maak schijfjes van het falafelmengsel
Zet een pan op het vuur met een goede laag olie of vet, of gebruik je frituurpan.
Bak de falafels rondom goudbruin