Ga terug
–+ servings

Boekweitwraps

Aantal porties | 4 wraps

Ingrediënten
  

  • 150 gram boekweitmeel
  • 300 ml water
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl tijm (optioneel)
  • 1 teen knoflook of 2 tl knoflookpoeder (optioneel)

Instructies
 

  • Meng alle droge ingredienten goed door elkaar
  • Giet het water erbij tot je een mooi dun beslag hebt
  • Laat even 5 minuten trekken zodat het lijnzaad gaat binden
  • Verwarm een laagje olie of vet in een goede anti aanbak pan
  • Zet het vuur laag en doe een pollepel beslag in de pan. Laat bakken zonder de pan te bewegen.
  • Komen er veel belletjes door de wrap heen? Dan is het mengsel te vochtig en voeg je wat boekweitmeel toe
  • Als de bovenkant gestold is draai je de wrap om, bak nog 1-2 minuten aan
  • Laat afkoelen en herhaal tot je mengsel op is
  • Dit kan je van tevoren maken en 5 dagen bewaren in de koeling tussen 2 borden. Eventueel voor het opeten verwarmen.