Basis mayonnaise
Aantal porties | 8 porties
- 2 eidooiers
- 1 el (gladde) mosterd
- 1 tl zout
- 1 tl zoet
- 1 scheut citroensap
- paar druppels water
200 ml gemengde olie / 100% milde olijfolie, of bijvoorbeeld:
- 70 ml milde olijfolie
- 20 ml hennepzaadolie (optioneel)
- 10 ml lijnzaadolie (optioneel)
Klop een eidooier met mosterd, zout, zuur en zoet op tot goed gemengd
Voeg druppelsgewijs de olie toe tot het mengsel dikker wordt
Voeg op het laatst een scheutje water toe
Is je mayonaise mislukt? Kijk dan vooral de video!
Mayonaise Variatietips
Heb je jouw heerlijke mayonaise gemaakt? Dan kun je nu allerlei soorten en smaken mayonaise maken. Hier wat lekkere tips om mee te variëren:
- aioli: met citroen en verse knoflook
(deze voeg je vooraf toe en je laat de mosterd weg)
- tartaarsaus: 1 gekookt ei, 1 augurk, 1 el kappertjes en peterselie
- 1/2 avocado
- verse kruiden
- kerriepoeder
- limoensap
- citroen of limoen rasp
- scheutje chilisaus
- fijngehakte rode peper