Ga terug
+ servings

Baba Ganoush

Aantal porties | 8 porties

Ingrediënten
  

  • 225 gram gegrilde aubergine
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 2 el (plantaardige) Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen (sap)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Grill de aubergine op 200 graden voor circa 15 min
  • Doe de aubergine, tahin, yoghurt, knoflook en komijnpoeder in een kom.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe.
  • Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe.
  • Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar.
  • Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
  • Schep het geheel in een bakje en maak de baba ganoush af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder

Notities

 TIP: voeg op het laatste olijfolie toe naar dikte, proef goed en breng op smaak