Ga terug
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baba Ganoush
Aantal porties |
8
porties
Recept afdrukken
Ingrediënten
1x
2x
3x
225
gram
gegrilde aubergine
2
el
tahin (sesampasta)
2
el
(plantaardige) Griekse yoghurt
1
teen
knoflook
1
citroen (sap)
4
el
olijfolie
1
tl
komijnpoeder
1
tl
paprikapoeder
1
tl
chilivlokken
(meer of minder naar smaak)
peper & zout
Instructies
Grill de aubergine op 200 graden voor circa 15 min
Doe de aubergine, tahin, yoghurt, knoflook en komijnpoeder in een kom.
Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe.
Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe.
Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar.
Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
Schep het geheel in een bakje en maak de baba ganoush af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder
Notities
TIP: voeg op het laatste olijfolie toe naar dikte, proef goed en breng op smaak