Snijd eerst de uitlopers van de venkel af (zodat je alleen de witte kern overhoudt)
Houdt de uitlopers en groene takjes apart voor de puree en de chimmichurri
Snijd de venkel met de kern eraan in 6 tot 8 parten (zie ook de receptfoto)
Verwarm een pan met kokosolie en grill hier de venkel in aan tot ze een mooi karamelkleurtje hebben (denk: net niet verbrand)
Voeg de laatste 2 minuten de ahornsiroop toe en schep de venkel even goed door de ahorn heen
rasp de citroenen (let op dat je het wit niet mee raspt) en pers ze uit
spoel de boterbonen even goed af, houdt een paar boterboontjes apart voor de garnering
voeg alle ingrediënten van de boterbonenpuree toe (gebruik de helft van het citroensap) en maak er een gladde puree van
proef en breng op smaak met de rest van de citroensap, peper & zout
gebruik een keukenmachine of hakmolentje om alle ingrediënten van de chimmichurri aan toe te voegen, maal grof, proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat ahorn of ander zoet
Verdeel de boterbonenpuree over een bord, leg hier de venkel mooi op neer, verdeel de chimmichurri en de losse boterboontjes
Eventueel nog afmaken met wat salade kiemen