Ga terug
+ servings
venkel en boterbonen

Gegrilde venkel met boterbonenpuree & venkel chimmichurri

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote venkel
  • 2 el ahornsiroop (of een andere zoet)
  • 2 el kokosolie
  • peper & zout

voor de boterbonenpuree

  • 2 blikken boterbonen (ook wel limabonen genoemd, blikken van 400 gram)
  • 2 citroenen rasp en sap
  • 100 ml plantaardige melk of room (ik gebruikte amandel kookroom)
  • handje takjes van de venkel
  • peper & zout

voor de venkel chimmichurri

  • de groene uitlopers van de venkel
  • 1/4 bosje peterselie
  • 1/4 bosje munt
  • 1/4 bosje koriander
  • 100 ml olijfolie virgin
  • 1/2 rode peper (meer of minder naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd eerst de uitlopers van de venkel af (zodat je alleen de witte kern overhoudt)
  • Houdt de uitlopers en groene takjes apart voor de puree en de chimmichurri
  • Snijd de venkel met de kern eraan in 6 tot 8 parten (zie ook de receptfoto)
  • Verwarm een pan met kokosolie en grill hier de venkel in aan tot ze een mooi karamelkleurtje hebben (denk: net niet verbrand)
  • Voeg de laatste 2 minuten de ahornsiroop toe en schep de venkel even goed door de ahorn heen
  • rasp de citroenen (let op dat je het wit niet mee raspt) en pers ze uit
  • spoel de boterbonen even goed af, houdt een paar boterboontjes apart voor de garnering
  • voeg alle ingrediënten van de boterbonenpuree toe (gebruik de helft van het citroensap) en maak er een gladde puree van
  • proef en breng op smaak met de rest van de citroensap, peper & zout
  • gebruik een keukenmachine of hakmolentje om alle ingrediënten van de chimmichurri aan toe te voegen, maal grof, proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat ahorn of ander zoet
  • Verdeel de boterbonenpuree over een bord, leg hier de venkel mooi op neer, verdeel de chimmichurri en de losse boterboontjes
  • Eventueel nog afmaken met wat salade kiemen