Ga terug
+ servings

Aubergine Tempura

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 200 ml bruiswater (ongeveer)
  • 3 el boekweitmeel
  • 1 el maizena of ander bindmiddel
  • 2 el tijm
  • 1 el gistvrij bouillonpoeder
  • peper & zout
  • kokosolie om in te bakken

Optionele toevoegingen

  • 100 gram feta
  • 100 ml muntyoghurt (recept onderaan)
  • 1 el honing of ahornsiroop

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in dikke plakken van 1 á 1,5 cm
  • Meng de kruiden, meel & bindmiddel goed door elkaar, breng op smaak met peper & (ruim) zout
  • Voeg stapsgewijs het bruiswater toe tot je een pannenkoek achtig beslagje hebt, het mag niet te dik zijn, maar zeker niet te dun. Pas hier eventueel de hoeveelheid water op aan
  • Verwarm een pan met een ruime hoeveelheid kokosolie
  • Haal de aubergineplakken door het beslagje en bak ze in de pan, circa 3-4 minuten per kant
  • Top de aubergine tempura's met feta, muntyoghurt en eventueel honing of ahornsiroop