Ga terug

Koolhydraatarme Scones

Benodigdheden

  • Mixer, Keukenmachine of met de hand
  • Muffinvorm
  • Oven

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram amandelmeel
  • 45 gram GreenSweet erythitol (of andere koolhydraatarme zoetstof)
  • 50 gram boter
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda + een klein scheutje citroensap
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 x recept Aardbei Rabarber Compote

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng het meel, zoet, bakpoeder in de mixer of keukenmachine
  • Snijd de boter in stukjes, meng baksoda met een klein beetje zuur, tot het opgelost is
  • Voeg alle overige ingredienten toe aan de mixer en meng alles goed door tot je een mooi beslag krijgt
  • Vet je muffinvorm in met een beetje boter en olie
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot circa 2 cm onder de rand (je haalt er 6 tot 8 uit dit recept)
  • Bak in de oven voor circa 25 minuten gaar
  • Serveer met clotted cream of mascarpone slagroom en de aardbei-rabarber compote

Video