Ga terug
–+ servings

Aardbei Rabarber Compote

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram rabarber
  • 125 gram (diepvries) aardbei
  • 50 ml water
  • 2 tl GreenSweet Gelei (of 2 gram agar en andere zoetstof)
  • 8 druppels GreenSweet Aardbei (optioneel)
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Gebruik je diepvries aardbeien? Laat ontdooien
  • Schil de buitenste schil van de rabarber met een dunschiller, en snijd de rabarber dan in stukjes
  • Voeg de aardbei, rabarber en water toe aan een pannetje en breng op laag vuur aan de kook
  • Laat circa 10-15 minuten pruttelen op laag vuur tot beiden uit elkaar beginnen te vallen
  • Voor een grove textuur hoef je niks te doen en wil je minder stukjes? Prak de grove stukken met een vork
  • Voeg nu de zoetstof, citroen en kaneel toe en laat nog circa 1 minuut doorkoken (laag vuur)
  • Schep over in een bakje en laat terugkoelen / geleren