Ga terug
+ servings

Herfstige Ovenschotel

Met dit overheerlijke herfstrecept kun je eindeloos variëren! In de instructievideo leg ik stap voor stap uit hoe je dit recept moet maken, gebruik je de video? Maak dan vooraf de stappen 1 t/m 5 en de rest wordt in de video uitgelegd. Zet je laptop of telefoon in de keuken neer en kook live mee.
Aantal porties | 2 personen
5 van 1 stem

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • 2 kookpannen (groot en klein)
  • Bakpan
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij,wortelpeterselie)
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 appel
  • 2 uien

Voor het 'gehakt'

  • 350 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ei
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook

Voor het mengsel

  • 250 ml room of plantaardige room
  • 3 eieren
  • 2 bouillonblokjes (gistvrij)
  • 1 tl foelie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper & zout

Instructies
 

  •  Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
  • Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur en laat dan afkoelen
  •  Meng alle ingredienten voor het gehakt goed door elkaar
  •  Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toeen roer door
  • Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
  • Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
  • Klop de eieren door het roommengsel en giet nu het roommengsel over de schotel
  • Bestrooi de schaal met geraspte kaas
  • Gaar in de oven voor 25-30 minuten

Video