Ga terug
+ servings
Fit met je Familie

Bananenpannenkoeken

Aantal porties | 6 kleine pannekoekjes

Ingrediënten
  

  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 bananen (rijp of overrijp.. zeg maar klaar om weg te gooien, gebruik ze dan voor dit recept)
  • 60 gram meel of bloem (bijv boekweit, quinoa, kokos, speltbloem)
  • 1 tl gebroken lijnzaad of psyliumpoeder
  • 1 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
  • 1/2 tl zout

Instructies
 

  • Pureer de melk met de bananen en zoetstof
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak een glad beslag
  • Laat even 5 minuten trekken zodat het lijnzaad/psylium gaat binden
  • Verwarm een laagje olie of vet in een goede anti aanbak pan
  • Maak een testertje: een klein beetje beslag in de pan. Komen er veel belletjes door de pannenkoek heen? Dan is het mengsel te vochtig en voeg je wat meel of bloem toe. Is het mengsel te droog dan lopen ze niet mooi uit en krijg je geen mooie pannenkoekjes en voeg je wat extra vocht toe.
  • Zet het vuur laag en bak 3 kleine pannenkoekjes in 1 pan Laat bakken zonder de pan te bewegen.
  • Als de bovenkant gestold is draai je de pannenkoek om, bak nog 1-2 minuten aan
  • Laat afkoelen en herhaal tot je mengsel op is
  • Dit kan je van tevoren maken en 5 dagen bewaren in de koeling tussen 2 borden. Eventueel voor het opeten verwarmen.